VIDEO Florian Coldea, la Poliție pentru controlul judiciar: Am totală încredere în justiţie

Spread the love

Fostul șef al SRI Florian Coldea a mers luni luni la o secţie de poliţie din Voluntari pentru a semna controlul judiciar în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

Asaltat de jurnaliști cu întrebări, Coldea a refuzat să răspundă, spunând că nu face comentarii „până la finalizarea anchetei” și că are încredere în justiție.

La ieșirea de la Poliție, Coldea a fost asaltat de jurnaliști, care au mers cu el până la mașină, punându-i întrebări despre acuzațiile din dosarul în care este cercetat sub control judiciar.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI a refuzat să răspundă, spunând că „nu este momentul”.

„Dau explicaţii pe bună dreptate justiţiei.

Am totală încredere în justiţie.

(.

.

.

) Aşa cum v-am spus nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei.

Respect poziţia presei pentru așa un subiect de interse public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi.

(.

.

.

) Nu este momentul, sunt audieri, este faza de urmărire penală.

Vă asigur că o să transmit un punct de vedere coerent, coerent când o să vedem despre ce este vorba”, a declarat Coldea, la ieşirea din secţia de poliţie.

DNA a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024, faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea”, au transmis procurorii anticorupție.

Dosarul îi vizează pe generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare este Dan Tocaci, un apropiat al celor trei.

Aceştia au fost audiaţi timp de aproape 15 ore, fiind lăsaţi să plece din sediul DNA, vineri dimineaţă, în jurul orei 3:00.

Procurorii au stabilit o cauțiune de 500.

000 de lei, cu un termen de 7 zile pentru plata sumei.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunț făcut de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Florian Coldea a transmis, vineri seară, prin intermediul avocatului său, că se consideră nevinovat și că a respectat întotdeauna spiritul și litera legii.

Citiți și:

Lasă un răspuns