De la începerea campaniei electorale, Emil Boc a anunțat că marile proiecte ale Clujului intră, din nou, în faza de implementare: începerea lucrărilor la centura metropolitană – proiect lansat în 2017 -, în realitate o relocare de utilități pe o distanță de câteva sute de metri, la Spitalul Regional de Urgență Cluj – despre care se vorbește încă din 2007 -, la metrou – proiect pentru care Primăria a emis un ordin de începere a lucărilor în septembrie 2023, cu termen de finalizare în 2026 pentru primele nouă stații din cele 19 -, și la pasajul de la Tăietura Turcului – pentru care edilul-șef a mai anunțat anterior un prim termen de începere a lucrărilor, toamna lui 2023.
Totodată, Emil Boc a mai anunțat în ultima perioadă , printre altele, un hub educațional în Borhanci, o școală nouă în cartierul Bună Ziua și un Centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice.
„Până acum am avut de ales exact ca în Belarus, între Emil Boc și Emil Boc.
Nu a existat niciodată în ultimii 12 ani un meci pe bune la Cluj.
Toate au părut mai degrabă aranjate, ca meciurile Gloriei Bistrița pe vremea lui Tata Jean.
În terenul din dreapta intra echipa veșnicului primar.
În terenul din stânga, ca la tăiere, puși candidați, băieți buni, să pară că e democrație în Clujenistan.
Ei se prefăceau că vor să ne convingă.
Noi ne prefăceam că îi credem că vor să fie primari.
Se cheltuiau niște bani de campanie, se mai puneau niște bannere, vedeam două-trei emisiuni și, «surprinzător», la final ieșea primar Emil Boc, cu peste 70%”, spune Sabin Sărmaș, reprezentant al „clujenilor invizibili” și principal contracandidat al lui Emil Boc la alegerile din 9 iunie, care a crescut și crește rapid rapid la capitolul intenție de vot, bucurându-se de un val de simpatie în special printre tineri.
Rezultatul acestei strategii? De la alegerile din 2012, când pedelistul de atunci Emil Boc a câștigat la mustață în fața liberalului Marius Nicoară, clujenilor le-a lipsit alternativa reală.
Dacă în 2012 au votat 134.
000 de clujeni, numărul celor care au venit în fața urnelor în 2020 a scăzut cu aproape 40.
000.
„Astfel, primarul a fost ales de mai puțin de un sfert din populația orașului.
Iar dacă vă întrebați cum e posibil asta, în 2012 Emil Boc a omorât democrația prin decizia de a avea alegeri într-un singur tur.
Care e miza anul acesta? Să producem surpriza etapei.
Să intrăm pe teren, noi, toți cei invizibili, și să punem primarul nostru.
Nu al lor”, mai spune Sabin Sărmaș.
Publicat la comanda candidatului independent la Primăria municipiului Cluj-Napoca Sabin Sărmaș.
Cod Mandatar Financiar: 24240078CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro