Peste 60 de şcoli din Cluj-Napoca, dotate cu mobilier modern în valoare de 2 milioane de euro. Contractul a fost semnat.

Spread the love

  Primarul Emil Boc a anunţat că a semnat luni, 27 mai, un contract de 2 milioane de euro pentru dotarea cu mobilier modern a 64 de şcoli din Cluj-Napoca.

  „Am semnat astăzi un contract de 2 milioane euro pentru dotarea cu mobilier a 64 școli din Cluj-Napoca.

Acest contract face parte dintr-un proiect mai mare cu fonduri europene câștigat de Primărie – în valoare de 9 milioane euro – prin care aducem dotări moderne în școlile din fiecare cartier.

Astfel, Primăria investește în continuare în modernizarea școlilor.

Această finanțare din PNRR ne permite să aducem în școli echipamente precum laptopuri și tablete moderne, dotări speciale pentru laboratoare precum cele de chimie sau fizică și tot ce au nevoie elevii pentru un act educațional de calitate, la standarde europene”, a anunţat Emil Boc.

 Potrivit primarului, în urma analizei realizate împreună cu Inspectoratul Județean Școlar Cluj pentru a identifica nevoile școlilor din Cluj-Napoca, a cuprins în proiectul cu finanțare europeană:- echipamente pentru 819 săli de clasă- 35 laboratoare de informatică- 36 laboratoare de științe- 19 cabinete școlare- 49 cabinete de asistență psihopedagogică- 27 săli de sport- 6 ateliere de practicăEmil Boc a mai declarat că la Cluj-Napoca educaţia este pe primul loc.

 „Angajamentul primăriei pentru educație rămâne unul ferm.

La Cluj, Educația este pe primul loc: Minim 20% din taxele și impozitele plătite de clujeni anual sunt alocați educației.

Am construit echivalentul a 6 școli pentru peste 2500 de elevi în ultimii 10 ani, cu 142 săli de clasă și laboratoare, 8 corpuri noi, 7 corpuri supraetajate și modernizate, 5 corpuri modernizate complet; la acestea se adaugă 4 săli noi de sport și 4 săli de sport extinse și modernizate complet, la cele mai înalte standarde”, a precizat Emil Boc.

 Totodată, edilul a menţionat şi programele şi politicile publice ale Primăriei pentru creşterea calităţii procesului educaţional.

A făcut precizări şi despre şcolile aflate în lucru sau în proces de modernizare.

 „Programe și politici publice pentru creșterea calității procesului educațional: transport gratuit pentru elevi, inclusiv pentru elevii din zona metropolitană care învață la Cluj-Napoca; transport dedicat cu microbuze pentru elevi, vouchere de perfecționare pentru profesori, vouchere sportive și culturale pentru elevi, premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură.

În lucru, școli noi în cartiere: Hub Educațional Borhanci cu școală, liceu și 2 săli de sport, Școala Bună Ziua; de asemenea, primăria are în diverse stadii de implementare concursuri de soluții de arhitectură pentru modernizarea școlilor existente – precum proiectul pentru Liceul Teoretic «Lucian Blaga» sau Liceul Teoretic «Nicolae Bălcescu»”, a mai precizat Emil Boc.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns