Ionuț Florea, Alianța Dreapta Unită: „Marile proiecte ale Clujului au rămas la stadiul de povești sau studii de fezabilitate” (P)

Spread the love

  „În ultimii 4 ani, marile proiecte care ar fi trebuit să permită Clujului să treacă la nivelul următor și să intre în competiție cu alte centre importante nu doar din România, ci și de la nivel regional, din Europa Centrală și de Est, au rămas la stadiul de povești sau de studii de fezabilitate.

Problema a fost și rămâne lipsa de viziune și de interes din partea majorității și conducerii Consiliului Județean.

Mentalitatea lor este că lucrurile merg și așa.

” spune Ionuț Florea, consilier județean și candidat pentru un nou mandat din partea Alianței Dreapta Unită la alegerile din 9 iunie.

 „Mediul universitar și cu cel privat de afaceri și-au făcut treaba și împreună au adus economia județului la nivelul la care se află acum.

Autoritățile județene să își ia în serios responsabilitățile și să întreprindă pași concreți pentru a susține creșterea economiei județului, mai ales în condițiile în care măsurile fiscale din ultimii doi ani de la nivel național și impredictibilitatea fiscală, în general, au un impact negativ pentru multe industrii și afaceri.

” subliniază Ionuț Florea.

Restrângerea sau sistarea recentă a activității diferitor companii din Cluj-Napoca este un semnal care confirmă validitatea argumentelor acestei abordări.

Clujul concurează, de altfel, pe o piață regională extrem de competitivă, în care decizia de menținere sau de realizare a unei investiții se ia strict pe criterii de afaceri.

Tendințele și evoluțiile globale, inclusiv progresul din zona inteligenței artificiale, pun provocări pentru anumite industrii și susțin creșterea sau apariția altora.

 Alianța Dreapta Unită propune dezvoltarea și implementarea unei strategii de atragere de noi investiții în județul Cluj, în special a industriilor care generează valoare adăugată mare.

Este importantă implementarea de proiecte și acțiuni care să aibă ca obiectiv sprijinirea companiilor clujene de a intra și pe alte piețe europene și nu numai.

Este crucial să susținem și realizarea unor noi parcuri industriale la nivel județean în Dej-Gherla, Turda-Câmpia Turzii și Huedin, după modelul Bihorului.

„Pentru a nu rămâne doar la stadiul de idei, aceste propuneri trebuie asumate ca obiective de viitorul Consiliului Județean.

E important, de aceea, ca viitoarea majoritate din Consiliul Județean Cluj să fie una care să înțeleagă și să susțină real dezvoltarea economică a Clujului.

Prin votul lor din 9 iunie pentru Oamenii Buni, pentru lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean, clujenii pot pune umărul la atingerea acestui obiectiv și la susținerea progresului județului nostru.

” concluzionează Ionuț Florea.

 Publicat la comanda Partidului Uniunea Salvați România, CMF: 21240009CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns