Defecțiune la rețeaua de transmitere a mesajelor RO-ALERT/ STS: „Serviciul 112 funcționează”

Spread the love

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat, luni seară, o defecţiune la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti, fiind afectată şi interfaţa IGSU care permite transmiterea mesajelor RO-ALERT.

Sistemul 112 funcționează, nefiind afectat de defecțiune, transmite News.

ro.

„Biroul de presă al STS informează că Serviciul de urgenţă 112 funcţionează fără probleme şi cetăţenii pot anunţa urgenţele din orice reţea de telefonie mobilă.

De asemenea, precizăm că a fost semnalată o defecţiune la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti, iar în prezent o echipa tehnică a STS intervine pentru înlocuirea acestuia şi restabilirea serviciului de comunicaţii”, a transmis, luni seară, STS.

Sursa citată a precizat că „sunt activate soluţii de comunicaţii de back-up prin reţele redundante, care pot asigura comunicaţii securizate pentru beneficiarii afectaţi”.

„Astfel, sunt disponibile atât reţeaua telefonică IP a 112, cât şi prin reţeaua de radiocomunicaţii TETRA.

Informăm faptul că este afectată şi interfaţa de la nivelul IGSU care permite transmiterea mesajelor RO-ALERT, însă sistemul de avertizare a populaţiei prin tehnologia cellbroadcast este funcţional prin interfaţa redundantă a STS”, a mai transmis Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Lasă un răspuns