Bundesliga: Dusseldorf vs Bochum – O simplă formalitate

Spread the love

Dusseldorf – Bochum, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere-promovare în campionatul Germaniei, este programat, luni, 27 mai, de la ora 21:30, pe Merkur Spiel-Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 3.

Dusseldorf este ca şi promovată în Bundesliga după ce, în prima manşă, s-a impus pe terenul celor de la Bochum cu 3-0, graţie golurilor marcate de Hoffman (13a), Klaus (64) şi Engelhardt (72).

Dusseldorf a terminat sezonul pe locul 3 în 2.

Bundesliga, cu 63 de puncte, la şase distanţă de St.

Pauli şi la cinci în urma lui Kiel, care au promovat direct, şi cu cinci peste Hamburg, şi a înregistrat trei victorii şi două rezultate de egalitate în ultimele cinci etape din campionat (în ultima rundă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Magdeburg, scor 3-2).

Echipa antrenată de Daniel Thioune a bifat zece succese, trei remize şi patru eşecuri în meciurile disputate acasă în 2.

Bundesliga, iar cel mai bun marcator al ei şi al campionatului este Christos Tzolis (împrumutat de la Norwich), cu 22 de goluri (Dusseldorf a marcat 72 de goluri în campionat).

Dusseldorf este la al patrulea sezon consecutiv în liga a doua din Germania, după retrogradarea din 2020 (anterior a activat doi ani în 1.

Bundesliga).

Bochum a ocupat locul 16 la finalul ediţiei 2023-2024 din 1.

Bundesliga, cu 33 de puncte, la egalitate cu Union Berlin, care a terminat pe 15 şi s-a salvat (principalul criteriu de departajare este golaverajul), şi a înregistrat două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat (în ultima rundă a pierdut în deplasare cu Bremen, scor 1-4).

Echipa antrenată de interimarul Heiko Butscher a bifat cinci succese, opt remize şi patru eşecuri în meciurile disputate pe teren propriu în campionat, iar golgheterul ei este Kevin Stoger, cu şapte reuşite în 1.

Bundesliga (74 de goluri a primit Bochum în sezonul recent încheiat, a doua cea mai slabă defensivă din campionat).

Bochum este la al treilea sezon consecutiv în prima ligă a Germaniei, de la promovarea din 2021 (anterior evoluase zece ani în 2.

Bundesliga).

În afara partidei din prima manşă, cele două echipe s-au confruntat ultima oară în vara anului 2023, într-un amical, în care Dusseldorf s-a impus pe teren propriu în faţa lui Bochum cu 3-1.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Dusseldorf – Bochum.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns