Boris Becker cere dreptate pentru Simona Halep: „A fost penalizată de două ori, nu poate fi tratată așa”

Spread the love

Directoarea Roland Garros a afirmat că nu i-a acordat un wild card Simonei Halep pentru că aceasta nu a fost exonerată de pedeapsă în scandalul de dopaj, iar Boris Becker (multiplu campion de Grand Slam și fost lider ATP) îi ia apărarea româncei.

>> INTERVIU „Are treburi neterminate în tenis”.

O fostă jucătoare, expert Eurosport, e sigură de revenirea Simonei Halep / Pronosticuri pentru Roland GarrosDupă ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea, Halep a primit wild card la turneele de la Miami, Oeiras, Madrid, Rabat și Paris (Trofeul Clarins), dar a acuzat probleme medicale și a jucat doar două meciuri.

Becker consideră că Halep a fost deja pedepsită în scandalul în care a fost implicată și cere ca dubla campioană de Grand Slam să fie ajutată să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

„A fost penalizată de două ori.

A fost penalizată pentru că nu a putut juca și penalizată pentru că nu este absolvită de toate acuzațiile.

Așa că este o dublă penalizare.

WTA trebuie să găsească o cale prin care să o lase pe Halep să joace.

Ea nu poate fi tratată așa.

Ea nu mai are 21 de ani.

Cu cât se așteaptă mai mult aceste decizii, marile oportunități pentru ea vor dispărea.

Dacă este în formă, zgura este cea mai bună suprafață a ei, iar acum ratează Roland Garros, este asta corect? La Roland Garros, ea are întotdeauna o șansă.

Jocurile Olimpice sunt pe zgură în acest an și dacă îi iei aceste oportunități unei tinere, este nedrept.

Așa că eu cred că autoritățile trebuie să realizeze acest lucru și să îi ofere o șansă corectă de a reveni” – Boris Becker.

După revenirea pe teren, Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa la Miami și a fost nevoită să abandoneze în timpul meciului cu McCartney Kessler de la Trofeul Clarins.

>> OPINIE.

Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o >> Lămuriri despre refuzul organizatorilor de la Roland Garros de a-i oferi Simonei Halep un wild card.

Nu e despre România

Lasă un răspuns