SuperLiga: Universitatea Craiova vs U Cluj – Oltenii, favoriţi în barajul pentru Conference League

Spread the love

Universitatea Craiova – U Cluj, meci de baraj contând pentru accesul în Conference League, este programat, duminică, 26 mai, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Universitatea Craiova şi U Cluj se întâlnesc, într-o singură manşă, în partida care va decide ultima echipă din SuperLiga care va evolua în Europa.

Universitatea Craiova s-a clasat pe locul 3 în play-off, cu 44 de puncte, la două în urma celor de la CFR Cluj, care s-au calificat direct în Conference League, şi vine după trei victorii, un rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în cel mai recent dintre ele s-a impus acasă, în faţa lui Sepsi, scor 3-2.

Universitatea Craiova a încheiat play-off-ul cu şase victorii, o remiză şi trei înfrângeri, golaveraj 18-14.

Echipa antrenată de Costel Gâlcă a câştigat de trei ori şi a pierdut de alte două în partidele disputate pe teren propriu în play-off (în sezonul regulat a bifat acasă şapte succese, cinci remize şi trei eşecuri), iar golgheterul oltenilor este Alexandru Mitriţă, cu 16 reuşite în SuperLiga.

U Cluj a terminat pe locul 4 în play-out, cu 33 de puncte, şi a înregistrat două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă dintre ele a câştigat pe terenul celor de la Voluntari, scor 1-0.

U Cluj a încheiat play-out-ul cu trei victorii, trei remize şi trei eşecuri, golaveraj 12-10.

Ardelenii au beneficiat de faptul că două echipe mai bine clasate, UTA şi Hermannstadt, nu au obţinut licenţa europeană, şi au disputat meciul eliminatoriu pentru barajul de Conference League cu Oţelul, la Galaţi, în care s-au impus cu 2-0.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău are o victorie, un egal şi două înfrângeri în partidele disputate pe terenuri străine în play-out, plus victoria din meciul eliminatoriu pentru barajul de Conference League (în sezonul regulat a bifat cinci succese, opt remize şi două eşecuri în deplasare), iar cel mai bun marcator al „şepcilor roşii” în campionat este Dan Nistor, cu 13 goluri.

În partidele directe din sezonul regulat al acestei ediţii din SuperLiga, cele două echipe au remizat de fiecare dată, 1-1 în tur, la Cluj-Napoca, şi 2-2 în retur, la Craiova.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Universitatea Craiova – U Cluj.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns