Hamas a lansat un tir de rachete asupra orașului israelian Tel Aviv, în primul atac din ultimele patru luni

Spread the love

  Teroriștii Hamas susțin că au lansat un atac masiv cu rachete spre zona Tel Aviv din centrul Israelului, pentru prima dată în aproape patru luni.

 Armata israeliană a transmis că cel puţin opt rachete au fost trase duminică spre centrul ţării dinspre Rafah, în sudul îndepărtat al Fâşiei Gaza, unde trupele sale sunt angajate în lupte aprige cu grupurile armate palestiniene, însă multe dintre acestea au fost interceptate.

 De partea cealaltă, aripa militară a Hamas a declarat că a luat ca ţintă Tel Aviv-ul cu un „baraj major de rachete”, într-un mesaj postat duminică pe reţeaua socială Telegram.

„Am bombardat Tel Aviv-ul cu un baraj puternic de rachete ca răspuns la masacrele sioniste împotriva civililor”, au scris Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam în mesajul lor postat online la câteva minute după ce sirenele de avertizare au sunat în centrul Israelului.

Anterior, teroriștii Hamas au anunțat că sâmbătă au luat „prizonieri” soldaţi israelieni în cursul unei ambuscade în tabăra Jabalia din Fâşia Gaza, informație ce nu a fost confirmată de partea israeliană.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns