Championship: Leeds vs Southampton – Echilibru în finala de pe Wembley

Spread the love

Leeds – Southampton, meci contând pentru finala play-off-ului de promovare în campionatul Angliei, este programat, duminică, 26 mai, de la ora 17:00, pe Wembley din Londra, şi va fi transmis în direct de platforma online AntenaPLAY.

Leeds şi Southampton au şansa de a reveni în Premier League după un sigur sezon petrecut în liga a doua, cele două echipe urmând a se confrunta într-o manşă unică în finala play-off-ului din Championship.

Leeds a terminat sezonul regulat pe locul 3, cu 90 de puncte, la şapte în urma lui Leicester, campioana din Championship, şi la şase distanţă de a doua clasată, Ipswich Town, care au promovat direct, şi a înregistrat o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat.

Echipa lui Daniel Farke a cedat pe final de sezon, având trei înfrângeri în ultimele patru etape, două dintre ele pe teren propriu (0-1 cu Blackburn şi 1-2 cu Southampton), şi doar o victorie în ultimele şapte runde din Championship (4-3 în deplasare cu Middlesbrough).

În semifinalele din play-off-ul de promovare, Leeds a trecut de Norwich, 0-0 în deplasare şi 4-0 pe teren propriu.

Leeds, de trei ori campioană a Angliei, ultima oară în 1992, a retrogradat din Premier League în 2023, după trei sezoane consecutive petrecute în primul eşalon (anterior a evoluat zece campionate în divizia secundă).

Southampton a terminat sezonul regulat din Championship pe locul 4, cu 87 de puncte, la distanţă uriaşă de primele două poziţii, direct promovabile, şi a înregistrat două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat (în ultima dintre ele s-a impus chiar pe terenul celor de la Leeds, cu 2-1).

Echipa lui Russel Martin a avut una dintre cele mai solide ofensive din campionat, cu un total de 87 de goluri marcate, dar apărarea a întâmpinat probleme serioase, „sfinţii” primind 63 de goluri, cele mai multe dintre primele nouă clasate.

În semifinalele din play-off-ul de promovare, Southampton a trecut de West Bromwich Albion, 0-0 în deplasare şi 3-1 acasă.

Southampton a retrogradat din Premier League la finalul ediţiei precedente, 2022-2023, după 11 sezoane consecutive petrecute în primul eşalon (anterior a evoluat cinci campionate în divizia secundă).

În partidele directe din această ediţie din Championship, Southampton s-a impus de fiecare dată în faţa lui Leeds, 3-1 în tur, acasă, pe St.

Mary’s Stadium, şi 2-1 în retur, în deplasare, pe Elland Road.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Leeds – Southampton.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns