VIDEO Papa Francisc a dat startul partidei care a deschis prima ediție a „Zilei Mondiale a Copiilor”, pe Stadionul Olimpic din Roma

Spread the love

Papa Francisc a dat sâmbătă startul unui meci de fotbal între două echipe foarte tinere, în cadrul primei ediţii a „Zilei Mondiale a Copiilor”, pe Stadionul Olimpic din Roma, Suveranul Pontif fiind cel care a dat lovit primul mingea, informează AFP.

Pope Francis made first kick for a friendly mini-match between kids and retired Italian soccer stars.

He signed the ball and jerseys at the first World Children’s Day at Rome’s Olympic Stadium.

pic.

twitter.

com/53Krk0iYGUSub privirea amuzată a lui Francisc, un mare fan al fotbalului, cele două echipe s-au înfruntat timp de cinci minute, acoperind aproximativ jumătate de teren, într-o partidă care a reunit copii foarte mici cu unele dintre fostele glorii ale fotbalului italian, precum legendarul portar Gigi Buffon, potrivit Agerpres.

La sosirea pe Stadionul Olimpic, Papa Francisc a fost întâmpinat cu entuziasm de zeci de mii de copii de pe toate continentele, însoţiţi de familiile lor.

Pope Francis arrives at Rome’s Olympic Stadium for the first World Children’s Day.

More than 40,000 children, adults, representing 101 nations, are present for the first day of festivities May 25.

pic.

twitter.

com/mhm3pzW7YNAnterior, în cursul dimineţii, Papa a primit un grup de copii ucraineni şi palestinieni, potrivit unui comunicat de presă al Vaticanului, care nu a oferit mai multe detalii.

„Ştiu că sunteţi întristaţi de războaiele care provoacă atât de multe morţi şi suferinţe.

Sunteţi îngrijoraţi de schimbările climatice şi de consecinţele lor”, a scris Suveranul Pontif, în mesajul adresat copiilor.

Ziua Mondială a Copiilor este o iniţiativă a Papei Francisc, care a fost întrebat anul trecut de un micuț de ce nu au copiii propria lor zi, în condiţiile în care copiii mai mari au propria lor zi, Ziua Mondială a Tineretului (World Youth Day – WYD), de zeci de ani.

Papa a luat parte la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu mai mulţi copii, împărţind dulciuri în jurul său.

Ziua Mondială a Copiilor se va încheia duminică cu o slujbă în Piaţa Sfântul Petru, prezidată de Francisc.

Lasă un răspuns