Marea Britanie afirmă că ordinul Curţii Internaţionale de Justiţie către Israel cu privire la Rafah va întări Hamas

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Guvernul britanic a criticat Curtea Internaţională de Justiţie pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, afirmând că hotărârea va întări gruparea islamistă palestiniană Hamas.

Marea Britanie afirmă că ordinul Curţii Internaţionale de Justiţie către Israel cu privire la Rafah va întări Hamas Curtea Internaţională de Justiţie, care este cel mai înalt organism al ONU pentru judecarea litigiilor dintre state, a luat vineri o decizie de urgenţă după ce Africa de Sud a acuzat Israelul de genocid.

„Motivul pentru care nu există o pauză în lupte este că Hamas a refuzat o înţelegere foarte generoasă cu ostaticii din partea Israelului.

Intervenţia acestor instanţe – inclusiv a CIJ – va întări opinia Hamas că poate păstra ostaticii şi poate rămâne în Gaza”, a declarat vineri noaptea un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Extern, citat de Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Iar dacă se întâmplă acest lucru, nu va exista nici pace, nici o soluţie cu două state”.

CIJ nu are mijloacele de a pune în aplicare ordinele sale, dar hotărârea a evidenţiat izolarea globală a Israelului în legătură cu campania sa militară din Gaza, lansată după atacurile Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului.

Lasă un răspuns