LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 822. Nimeni nu crede că Putin este dispus să înceteze / Ţările NATO de pe frontul de est ridică un zid de drone anti-rusesc / Ajutor american pentru Ucraina / Statele Unite au oferit aproape 51 de miliarde de dolari în asistenţă militară Ucrainei de când Rusia a început invazia, în februarie 2022

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 822.

Nimeni nu crede că Putin este dispus să înceteze / Ţările NATO de pe frontul de est ridică un zid de drone anti-rusesc / Ajutor american pentru Ucraina / Statele Unite au oferit aproape 51 de miliarde de dolari în asistenţă militară Ucrainei de când Rusia a început invazia, în februarie 2022 Administraţia Biden a anunţat un nou pachet de ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, în timp ce Kievul se luptă să împiedice avansurile trupelor ruseşti în regiunea Harkov.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că pachetul, prezentat joi de doi oficiali americani, face parte din „eforturile noastre de a ajuta Ucraina să respingă asaltul rusesc de lângă Harkov”.

„Asistenţa din pachetele anterioare a ajuns deja în prima linie şi vom trimite această nouă tranşă de ajutor cât mai repede posibil, astfel încât armata ucraineană să o poată folosi pentru a-şi apăra teritoriul şi proteja poporul ucrainean”, a spus Blinken într-o notă.

  Vezi mai multe articole din categoria social „Statele Unite şi coaliţia internaţională pe care am adunat-o vor continua să fie alături de Ucraina în apărarea libertăţii sale”, a continuat el.

Pachetul include sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate sau Himar, muniţie şi obuze de artilerie de mare cerere de 155 mm şi 105 mm.

Elementele suplimentare din pachetul de ajutor includ sistemele antitanc Javelin şi AT-4; mine antitanc, vehicule tactice, arme de calibru mic şi muniţie pentru astfel de arme.

Cu acest ultim pachet, Statele Unite au oferit acum aproape 51 de miliarde de dolari în asistenţă militară Ucrainei de când Rusia a invadat ţara, în februarie 2022.

Frontul de est al NATO continuă să nu aibă încredere în Putin şi îşi protejează graniţele: Lituania, împreună cu alţi cinci aliaţi la graniţa cu Rusia, şi anume Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia şi Polonia, au convenit să construiască un „zid de drone” pentru a-şi apăra graniţele de „provocările” Moscovei, a anunţat ministrul de interne lituanian, Agne Bilotaite.

„Preşedintele a spus în repetate rânduri că este pregătit pentru negocieri”, a spus Peskov.

Poziţii neclare, aşadar, în timp ce UE îşi exprimă scepticismul.

„Doar speculaţii” bazate pe „surse anonime”, a declarat un înalt oficial european pentru ANSA, comentând articolul agenţiei Reuters.

În timp ce, potrivit cancelarului german Olaf Scholz, „acest război se poate termina doar atunci când Rusia înţelege că trebuie să-şi retragă trupele”.

Lasă un răspuns