FA Cup: Manchester City vs Manchester United – „Cetăţenii”, spre event

Spread the love

Manchester City – Manchester United, meci contând pentru finala ediţiei 2023-2024 din Cupa Angliei, este programat, sâmbătă, 25 mai, de la ora 17:00, pe Wembley din Londra, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Manchester City şi Manchester United se întâlnesc din nou în finala FA Cup, după ce, în sezonul trecut, „cetăţenii” s-au impus în faţa „diavolilor”, tot pe Wembley din Londra, scor 2-1.

Manchester City s-a calificat în ultimul act al competiţiei după ce a trecut în turul al treilea de Huddersfield (liga a doua), scor 5-0 (a), în 16-imile de finală de Tottenham, scor 1-0 (d), în optimile de finală de Luton Town, scor 6-2 (d), în sferturile de finală de Newcastle, scor 2-0 (a), şi în semifinale de Chelsea, scor 1-0 (a).

În acest sezon, echipa antrenată de Pep Guardiola a ratat două trofee, EFL Cup şi Champions League, dar a cucerit al patrulea titlu de campioană a Angliei, fiind prima care reuşeşte această performanţă în Premier League, iar în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, s-a impus acasă în faţa lui West Ham United, scor 3-1.

Manchester City a câştigat de şapte ori FA Cup, ultima oară în ediţia trecută, 2022-2023, scor 2-1 în finala cu Manchester United, şi a piedut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia 2012-2013 (0-1 cu Wigan).

Manchester United s-a calificat în finala FA Cup după ce a trecut în turul al treilea de Wigan (liga a treia), scor 2-0 (d), în 16-imile de finală de Newport County (liga a patra), scor 4-2 (d), în optimile de finală de Nottingham Forest, scor 1-0 (d), în sferturile de finală de Liverpool, scor 4-3 (a), şi în semifinale de Coventry (liga a doua), scor 3-3 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după loviturile de departajare (d).

În Premier League, echipa lui Erik ten Hag a terminat pe locul 8, iar în cea mai recentă partidă oficială, disputată în campionat, s-a impus pe terenul celor de la Brighton, scor 2-0 (dacă va pierde finala FA Cup cu rivala din oraş va rata prezenţa în cupele europene).

Manchester United a câştigat Cupa Angliei de 12 ori, ultima dată în 2016, scor 2-1 după prelungiri într-o finală cu Crystal Palace, şi a mai pierdut de alte nouă ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia precedentă, 2022-2023 (scor 1-2 cu Manchester City).

În partidele directe din ediţia 2023-2024 din Premier League, Manchester City a câştigat de fiecare dată în faţa lui Manchester United, 3-0 în tur, pe Old Trafford, şi 3-1 în retur, pe Etihad.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1: victorie în timpul regulamentar de 90 de minute pentru Manchester City în meciul cu Manchester United.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns