Ashoka este pe locul 2 în topul ONG-urilor de impact din întreaga lume, conform topului Forbes.
Alegerea unui follow presupune “furci caudine”, deliberări îndelungi.
Nu-ți plătești locul și nici nu-ți tragi firmă de lobby ca să cânte în locul tău.
E o recompensă după ani de reușite civice și o provocare pentru a menține standardele sus mereu.
Au trecut de o selecție severă, Vera Marin, arhitectă, și Monica Boța-Moisin, lider în domeniul protejării cunoștințelor și expresiilor culturale tradiționale.
Avem cea mai frumoasă știre din lume? Avem! #AshokaFellows România: Vera Marin și Monica Boța-Moisin “Vera Marin este arhitectă urbanistă și lector universitar.
Ea a fondat și conduce organizația „De-a Arhitectura”, formată dintr-o comunitate de profesioniști și profesori care predau noțiuni de arhitectură copiilor.
În cei peste zece ani de la înființare, programul a influențat pozitiv peste 30.
000 de elevi din România, Vera schimbând, pas cu pas, paradigma tradițională de predare printr-un model nou care prioritizează participarea civică, empatia și sustenabilitatea.
”Implicarea civică a Verei Marin Monica Boța Moisin a umblat prin lume și s-a hotărât să se întoarcă în România.
Ce face? Descoperă și protejează cunoștiințele și expresiile din cultura tradițională.
Monica “are umbrela” Cultural Intellectual Property Rights Initiative (CIPRI).
” Prin activitatea ei, ajută comunitățile să-și protejeze și să-și valorifice patrimoniul cultural în mod corect: fie cântece, fie îmbrăcăminte, în fapt, felul de a fi.
Ca să-nțelegeți mai bine implicarea Monicăi, citiți articolul “Cazul Sumanului Românesc preluat aproape în integralitate ca design de Tory Burch” de pe Scena 9 Uite dialogul Ashoka cu Vera Marin și Monica Boța-Moisin.
Ashoka le asigură conexiuni la nivel global pentru schimb de experiență cu ceilalți follows.
Și un grant pentru a se dedica exclusiv implicării civice.
CINE E ASHOKA? Declarație oficială: “Din 2017, de când Ashoka este prezentă în România, alți 8 antreprenori sociali români au devenit Ashoka Fellows: Paul Radu, Dorica Dan, Florin Stoican, Elena Calistru, Ioana Bauer, Carmen Gheorghe, Iarina Taban și Eugen Vaida.
Schimbările produse de ei sunt remarcabile, iar mai multe detalii despre activitatea lor pot fi consultate aici.
În medie, un Ashoka Fellow are un impact asupra a 200.
000 de persoane.
93% din Ashoka Fellows influențează politici publice și în 90% din cazuri, ideile lor sunt replicate de grupuri independente.
Fondată pe principiul că „oricine poate fi un agent al schimbării” (Everyone a changemaker), Ashoka este pe locul 2 în topul ONG-urilor de impact din întreaga lume, conform topului Forbes.
CEO-ul Ashoka, Bill Drayton, este fondatorul global al domeniului antreprenoriatului social, creditat pentru popularizarea termenului de „antreprenor social”.
Despre Ashoka Romania Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor în primele 7 organizații neguvernamentale din lume.
Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România, unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să acționeze în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.
.
” ALTE vești bune din lume:Teleleu.
eu, Elena Stancu și Cosmin Bumbuț.
Cum să faci din dragostea ta o eternă călătorie.
Și o expoziție de vizitat în Noaptea MuzeelorAteneul Român este “Marcă a Patrimoniului European”.
Și Filarmonica va fi pe măsura luiDe ce s-au certat și bătut oamenii pentru pisica Joro din bibliotecă? De ce? De ce?Au înflorit Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie.
Săptămâna viitoare e Festivalul bujorului