Coupe de France: Lyon vs PSG – Miza pe Paris

Spread the love

Lyon – PSG, meci contând pentru finala ediţiei 2023-2024 din Cupa Franţei, este programat, sâmbătă, 25 mai, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, şi va fi transmis în direct de platforma online AntenaPLAY.

Lyon, care a revenit puternic pe final de sezon, reuşind să-şi asigure prezenţa în Europa League, şi PSG, care a câştigat fără emoţii un nou titlu de campioană în Ligue 1, încheie anul fotbalistic cu un adevărat derby al Franţei.

Lyon s-a calificat în finala competiţiei după ce a trecut în primul tur de Pontarlier (liga a cincea), scor 3-0 (d), în 16-imile de finală de Bergerac (liga a patra), scor 2-1 (d), în optimile de finală de Lille, scor 2-1 (a), în sferturile de finală de Strasbourg, scor 0-0 după 90 de minute, 4-3 după penalty-uri (a), şi în semifinale de Valenciennes (liga a doua), scor 3-0 (a).

În Ligue 1, echipa antrenată de Pierre Sage a terminat pe locul 6, iar în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Starsbourg, scor 2-1.

Lyon a cucerit de cinci ori Cupa Franţei, ultima oară în 2012, după o finală cu Quevilli, scor 1-0 pe Stade de France din Paris, şi a mai pierdut de alte trei în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 1976, scor 1-2 cu Marseille pe Parc des Princes din Paris.

PSG a ajuns în ultimul act din Cupa Franţei după ce le-a eliminat pe Revel (liga a şasea) în primul tur, scor 9-0 (d), pe Orleans (liga a treia) în 16-imile de finală, scor 4-1 (d), pe Brest în optimile de finală, scor 3-1 (a), pe Nice în sferturile de finală, scor 3-1 (a), şi pe Rennes în semifinale, scor 1-0 (a).

În acest sezon, echipa antrenată de Luis Enrique a câştigat titlul de campioană în Ligue 1, iar în cea mai recentă partidă oficială, disputată în campionat, a câştigat în deplasare cu Metz, scor 2-0.

PSG are în palamares 14 trofee Coupe de France (record), ultimul fiind cucerit în 2021, după o finală cu Monaco, scor 2-0 la Paris, pe Stade de France, şi a mai pierdut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2019, 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-6 după penalty-uri, cu Rennes, de asemenea pe Stade de France din Paris.

În partidele directe disputate în ediţia 2023-2024 din Ligue 1, PSG s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la Lyon, cu acelaşi scor, 4-1, atât în tur, pe Stade des Lumieres, cât şi în retur, pe Parc des Princes.

Superbet oferă cota 1,60 pentru cota 2: victorie în timpul regulamentar de 90 de minute pentru PSG în meciul cu Lyon.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns