43 de persoane sunt încă în spital, la patru zile de când au fost rănite în timpul turbulențelor cu care s-a confruntat un zbor Londra – Singapore

Spread the love

Patruzeci și trei de persoane care se aflau la bordul unui zbor Singapore Airlines care s-a confruntat cu turbulențe severe rămân spitalizați la Bangkok la patru zile după incident, a anunțat sâmbătă un spital din capitala thailandeză, relatează Reuters.

Cei 43 de pacienți se află în trei spitale diferite din Bangkok, a transmis spitalul Samitivej Srinakarin într-un comunicat.

La spitalul Samitivej Srinakarin, unde se află 34 dintre pacienți, șapte sunt la terapie intensivă – trei australieni, doi malaezieni, un britanic și un neozeelandez.

Printre ceilalți 27 de pacienți se numără opt cetățeni britanici, șase australieni, cinci malaezieni și doi filipinezi.

Două persoane au fost externate de la Samitivej Srinakarin, în timp ce două de la spitalul Samitivej Sukhumvit au fost transferate la Samitivej Srinakarin pentru a se alătura rudelor spitalizate.

Joi, directorul spitalului Samitivej Srinakarin a declarat presei că 22 de pacienți aveau leziuni ale măduvei spinării și șase leziuni ale creierului și craniului, dar viețile niciunuia dintre ei nu sunt puse în pericol.

Un pasager a murit în urma unui presupus infarct și zeci au fost răniți marți, după ce zborul SQ321 al companiei aeriene Singapore Airlines, care zbura de la Londra la Singapore, a întâmpinat ceea ce compania aeriană a descris ca fiind o turbulență bruscă și extremă în timp ce survola Myanmar.

Zborul care transporta 211 pasageri și 18 membri ai echipajului a fost deviat către Bangkok pentru o aterizare de urgență.

Turbulenţele atmosferice, similare cu cele care au provocat marţi decesul unui pasager în timpul unui zbor al companiei Singapore Airlines, reprezintă un fenomen care este uneori greu de prevăzut şi care, conform experţilor, cunoaşte o amplificare pe fondul schimbărilor climatice.

Citește și:

Lasă un răspuns