Tîlvăr: Aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la UE, proces esenţial pentru securitatea regională

Spread the love

România susţine cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esenţial pentru stabilitatea şi securitatea regională, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la cea de-a opta ediţie a Conferinţei Internaţionale „Black Sea and Balkans Security Forum”.

Tîlvăr: Aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la UE, proces esenţial pentru securitatea regională Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Angel Tîlvăr a participat vineri, împreună cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, la cea de-a opta ediţie a Conferinţei Internaţionale „Black Sea and Balkans Security Forum”.

În cadrul discursului său, ministrul a subliniat necesitatea unei analize obiective a situaţiei curente şi a identificării de soluţii optime pentru a preveni ameninţările şi provocărilor viitoare.

„Războiul din Ucraina a evidenţiat clar necesitatea unei prezenţe aliate puternice în regiunea Mării Negre.

Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esenţial pentru stabilitatea şi securitatea regională”, a adăugat Angel Tîlvăr.

Vezi mai multe articole din categoria externe În ceea ce priveşte sprijinul acordat Republicii Moldova, ministrul Apărării a reiterat importanţa strategică a acestei ţări pentru România, subliniind angajamentul ţării noastre în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, prin acţiuni concrete.

„România acordă permanent sprijin autorităţilor de la Chişinău în eforturile de consolidare a rezilienţei şi asigurare a stabilităţii Republicii Moldova”, a concluzionat ministrul Tâlvăr.

Lasă un răspuns