Franța: aproape 250 de kilograme de cocaină descoperite în banane / „Eroare de traseu” și monitorizare GPS

Spread the love

Aproximativ 247 de kilograme de cocaină au fost descoperite în cartoane de banane de către angajații unui depozit logistic din Colmar, Franța, a anunțat joi Parchetul General, citat de AFP.

Descoperirea a fost făcută în noaptea de marți spre miercuri, a declarat procurorul general din Colmar, Jean Richert.

„Pachete de cocaină cântărind în jur de un kilogram fiecare au fost găsite în mijlocul unor banane, în 247 de cutii de carton dintr-un total de circa 300 de cutii de acest tip de fructe, repartizate pe 18 paleți livrați”, a explicat în detaliu magistratul.

Inițial responsabil de acest caz, procurorul general a cedat miercuri dimineață competența tribunalului specializat interregional (JIRS) din Nancy, care se ocupă de infracțiuni de mare complexitate.

Contactat, biroul procurorului JIRS a refuzat să comenteze.

Înainte de a renunța la competență, Richert a încredințat ancheta departamentului de anchetă penală din Mulhouse (Haut-Rhin).

Potrivit cotidianelor regionale L’Alsace și Les Dernières Nouvelles d’Alsace (DNA), cocaina, a cărei valoare de piață este estimată la mai multe milioane de euro, ar fi putut trece prin Germania și ar fi putut fi livrată acolo în urma unei erori de traseu și de destinatar.

De asemenea, în marfă a fost găsit un dispozitiv de urmărire GPS, potrivit ziarelor, care afirmă că aceasta este „una dintre cele mai mari (capturi de cocaină) din ultimii ani în Haut-Rhin”.

(foto: Jdanne, Dreamstime.

com)

Lasă un răspuns