Sindicatele din Administrație către Ciolacu: Nu aveți dreptul să amenințați! Salariații care „merită” sunt cei plantați în funcții, pe linie politică

Spread the love

Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Publică (FNSA) a făcut un apel public joi către alte sindicate „să sancționeze dur atacul premierului Ciolacu la dreptul de a protesta al salariaților”.

„Știm la cine se referă politicienii când fac referire la salariaţi care ,,merită” – la cei aduşi de ei pe linie politică, plantaţi în funcţii, nicidecum la cei care pleacă la miezul nopţii din instituţii”, a declarat Bogdan Șchiop, președintele FNSA.

Reacția FNSA, federație din care face parte și Sindicatul Aparatului de lucru al Guvernului, vine după ce premierul a avertizat joi angajații de la Guvern „care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună” și sunt nemulțumiți de creșterea cu 10% a salariilor.

În replică, Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Publică (FNSA) a transmis joi o scrisoare deschisă atât către Marcel Ciolacu, dar și către colegii din alte sindicate din țară pentru a reacționa public împotriva acestor declarații.

Federația susține că ordonanța de urgență adoptată joi de Guvern pentru majorarea cu 10% a salariilor mai multor categorii de bugetari va adânci inechitățile salariale.

Premierul Marcel Ciolacu a avertizat joi angajații de la Guvern „care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună” și sunt nemulțumiți de creșterea cu 10% a salariilor.

Guvernul a aprobat joi majorarea cu 10% a salariilor unor bugetari chiar în lunile cu alegeri, incluzând noi categorii de salariați față de proiectul pus în consultare publică, precum directorii din Institutele și Centrele de cercetare.

În plus, salariile angajaților de la Autoritatea Vamală ori Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc vor fi stabilite la nivelul angajaților cu funcții similare din ANAF.

Lasă un răspuns