Rusia amenință că va lovi ținte britanice, „pe teritoriul Ucrainei și dincolo de frontierele ei”. Avertismentul Mariei Zaharova

Spread the love

Moscova va riposta cu lovituri asupra ţintelor britanice dacă armele fabricate în Marea Britanie vor fi utilizate de Ucraina pentru a lovi teritoriul rus, a ameninţat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de Reuters, transmite Agerpres.

Zaharova a declarat reporterilor că, într-un astfel de scenariu, ar putea fi lovite ţinte britanice „pe teritoriul Ucrainei şi dincolo de frontierele sale”.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse a reiterat un avertisment pe care Moscova l-a lansat pentru prima dată mai devreme luna aceasta, după ce ministrul britanic de externe, David Cameron, a declarat că Ucraina are dreptul de a folosi arme furnizate de Londra pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei.

Rusia a reacţionat cu indignare la această remarcă şi a citat-o ca fiind unul dintre motivele pentru care a ales să organizeze luna aceasta exerciţii de simulare a lansării de rachete nucleare tactice.

Din septembrie 2022, Kremlinul a inclus regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (sud) în componenţa Federaţiei Ruse.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, încorporând-o în propriul teritoriu.

În cursul invaziei ruse pe scară largă, forţele armate ucrainene au lovit în mod repetat ţinte ruseşti în aceste teritorii, inclusiv folosind rachete britanice Storm Shadow, aminteşte agenţia de presă ucraineană Unian.

De la primele livrări de arme occidentale în Ucraina, forţelor ucrainene li s-a permis să le folosească pe întreg teritoriul ţării, dar nu şi pe teritoriul Rusiei, mai aminteşte agenţia de presă menţionată.

Lasă un răspuns