MotoGP: Retragere importantă la finalul sezonului

Spread the love

Ajuns la vârsta de 34 de ani, pilotul spaniol Aleix Espargaro a anunțat joi că urmează să se retragă din MotoGP după ultima cursă din acest sezon, programată la Valencia în 17 noiembrie.

Spaniolul Aleix Espargaro, în vârstă de 34 de ani, a anunţat că se retrage din MotoGP.

El şi-a anunţat sfârşitul carierei în cadrul unei conferinţe de presă, joi, cu două zile înainte de startul Gran Premi de Catalunya, o cursă de casă pentru pilotul originar din Granollers, aflat la mai puţin de 10 km de circuit, relatează L’Equipe.

Veteran al paddock-ului, cu 242 de curse la activ, Espargaro a câştigat trei Mari Premii şi a obţinut cel mai bun rezultat al său în clasamentul piloţilor în 2022, cu un loc patru, când Francesco Bagnaia a obţinut primul său titlu în detrimentul lui Fabio Quartararo.

„Am dat tot ce am avut mai bun.

Ultimele două sau trei sezoane au fost incredibile, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să mă opresc.

Pentru mine, este suficient”, a declarat spaniolul în conferinţa de presă, conform News.

ro.

Spaniolul a experimentat de totul în cariera sa: echipele private, cu Pramac (2009-2010), NGM Mobile (2014) şi Gresini (2017-2021); fosta categorie CRT – motociclete mai puţin puternice şi mai apropiate de categoria Superbike – cu Aspar, alături în special de francezul Randy de Puniet; şi constructorii, cu Suzuki (2015-2017) şi, recent, Aprilia din 2021.

Espargaro se va retrage la finalul ultimei etape a campionatului, Marele Premiu de la Valencia, la 17 noiembrie.

A wonderful career in #MotoGP comes to a close at the end of 2024 for El Capitan👏Reminisce on the most amazing moments of @AleixEspargaro 🫡#GrazieCapitano pic.

twitter.

com/6yUsWU6JGO

Lasă un răspuns