Despăgubirea primită de familia lui Michael Schumacher după publicarea unui fals interviu cu multiplul campion din Formula 1

Spread the love

Familia lui Michael Schumacher a primit despăgubiri în valoare de 200 de mii de euro din partea publicației Die Aktuelle, cea care a publicat un fals interviu cu multiplul campion din Formula 1, informează BBC.

Respectivul material a fost generat de AI (Inteligența Artificială).

Conform BBC, falsul interviu cu Michael Schumacher i-a adus familiei fostului pilot o despăgubire de 200 de mii de euro.

În aprilie 2023, Die Aktuelle a publicat respectivul material, iar pe copertă a avut o fotografie cu Michael Schumacher.

„Michael Schumacher: primul interviu!”, a fost titlul interviului, iar un subtitlu spunea: „Pare înşelător de real”.

În paginile interioare a devenit evident că tabloidul scria despre un interviu fals generat de inteligenţa artificială.

Michael Schumacher (55 de ani) nu a mai fost văzut în public din decembrie 2013, atunci când a suferit un grav accident de schi.

Editorul de la acel moment al revistei Die Aktuelle a fost concediat la două zile după publicarea articolului, iar grupul Funke media a cerut scuze familiei, transmite News.

ro.

De peste zece ani, fanii lui Michael Schumacher nu știu nimic despre starea reală de sănătate a fostului pilot de Formula 1, familia ascunzând orice fel de detaliu în legătură cu cel care are șapte titluri de campion mondial în CV.

Michael Schumacher’s family received a substantial settlement from a German magazine that printed an AI-generated interview with the former Ferrari driver.

Read more 👉 https://t.

co/LJRGMJ8wxd pic.

twitter.

com/NIrUT0dCtl

Lasă un răspuns