Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a prezentat modul în care fosta perlă a taberelor clujene, Cabana Blăjoaia, renaște după ce a fost preluată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Cabana Blăjoaia, reprezenta cea mai căutată tabără din judeţul Cluj, datorită în special peisajelor mirifice oferite de zona de munte a Parcului Natural Apuseni, dar și focurilor de tabără din zonă.
„După o istorie posdecembristă tumultoasă, în care cabana a fost plimbată prin mâinile mai multor proprietari care nu au investit mai nimic acolo, i-a surâs norocul și a ajuns în proprietatea Universitatea Babeş-Bolyai.
Acesția și-au propus să-i dea o nouă viaţă, să o repare, extindă și modernizeze astfel încât să corespundă cerinţelor actuale și își doresc să o transforme într-o baza modernă de practică studențească”, potrivit lui Claudiu Salanță.
UBB a reușit să păstreze farmecul de odinioară al cabanei, „să armonizeze extinderile sub forma unui concept unitar și, cred că cel mai important, au făcut asta cu respect pentru integrarea clădirii în peisajul minunat local, rezultând un obiect cu o arhitectură de calitate care face cinste renumelui și prestigiului beneficiarului”, potrivit sursei citate.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro