77 % dintre europeni sprijină o politică de apărare şi de securitate comună la nivelul ţărilor UE

Spread the love

Peste trei sferturi dintre europeni sprijină o politică de apărare şi de securitate comună la nivelul UE, se arată în cel mai recent barometru, publicat joi.

77 % dintre europeni sprijină o politică de apărare şi de securitate comună la nivelul ţărilor UE.

Sursa foto: Mediafax Foto Conform acestuia, 77 % dintre europeni sprijină o politică de apărare şi de securitate comună la nivelul ţărilor UE, în timp ce 71 % sunt de acord că UE trebuie să îşi consolideze capacitatea de a produce echipamente militare.

În plus, respondenţii consideră că securitatea şi apărarea (34 %) reprezintă domeniul prioritar de acţiune pentru UE pe termen mediu, urmat îndeaproape de climă şi de mediu (30 %).

Vezi mai multe articole din categoria social În contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, aproape nouă din zece respondenţi (87 %) sunt de acord să ofere asistenţă umanitară celor afectaţi de război şi 83 % sunt de acord să primească în UE persoane care fug din calea războiului.

De asemenea, 72 % din cetăţenii UE sprijină sancţiunile economice împotriva guvernului rus şi a întreprinderilor şi persoanelor fizice din Rusia, iar 70 % sunt de acord să ofere sprijin financiar Ucrainei.

În ceea ce priveşte percepţia asupra situaţiei economiei europene, aceasta s-a îmbunătăţit din toamna anului 2023, 47 % din respondenţi calificând-o în prezent drept „bună” – cel mai ridicat nivel din 2019.

În plus, peste şase din zece cetăţeni ai UE (62 %) sunt, de asemenea, optimişti în ceea ce priveşte viitorul UE, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Lasă un răspuns