VIDEO Incendiu masiv la sediul gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk – cea mai valoroasă companie din UE, care produce Ozempic

Spread the love

Un incendiu de proporții a cuprins miercuri clădirea de birouri a gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, în apropiere de Copenhaga, au anunţat pompierii din capitala daneză, transmite AFP.

„Este un incendiu masiv.

Avem circa 100 de pompieri pe teren”, a declarat pentru AFP şeful de operaţiuni al pompierilor, Martin Smith, precizând că toate persoanele au fost evacuate din clădirea situată în suburbia Bagsvaerd, la nord de Copenhaga, şi că nu au fost raportaţi răniţi.

Potrivit lui, stingerea incendiului ar urma să dureze mai multe ore, după cum a precizat anterior şi Novo Nordisk într-un comunicat, iar „fumul nu este toxic”.

Incendiul a izbucnit într-un container de pe un şantier de construcţie al grupului şi s-a propagat la acoperişul unui imobil de birouri adiacent, care aparţine de asemenea companiei, a adăugat Smith.

Coloane mari de fum gri erau vizibile de la o distanţă de 30 de kilometri de incendiu, a relatat agenţia de presă daneză Ritzau.

Incendiul s-a produs la mai puţin de o săptămână după cel izbucnit pe 16 mai pe un alt şantier al Novo Nordisk, la Kalundborg, şi care nu avut niciun impact asupra producţiei de medicamente.

❗🔥🇩🇰 – A major fire broke out on Wednesday in a Novo Nordisk office building in Copenhagen.

About 100 firefighters battled the fire, which started in a container at a company construction site and spread to the roof of an adjacent building.

The building was evacuated, and… pic.

twitter.

com/vyfStqS7zBThe headquarters of Novo Nordisk, Europe’s largest company, is on fire.

This is the second fire in a weekA major fire has broken out in the headquarters building of the Danish pharmaceutical company Novo Nordisk – the second fire in a week.

The fire started outside but then… pic.

twitter.

com/l8Dzj7lKDwGigantul farmaceutic danez Novo Nordisk este producătorul medicamentului pentru pierderea în greutate Wegovy şi al medicamentului pentru diabet Ozempic.

Medicamentul pentru diabet Ozempic, utilizat pe scară largă, şi medicamentul pentru pierderea în greutate Wegovy, ambele cunoscute chimic sub numele de semaglutidă, aparţin unei clase de medicamente numite agonişti GLP-1.

Succesul acestor două produse ale sale, Ozempic şi Wegovy, au transformat Novo Nordisk în cea mai valoroasă companie europeană listată, aceasta raportând anul trecut rezultate peste aşteptări.

Lasă un răspuns