Pachet suspect cu două fiole de sânge, livrat la Comitetul Naţional Republican din Washington

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Sediul Comitetului Naţional Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conţinea două fiole de sânge a fost livrat în clădire, au anunţat poliţia şi RNC, potrivit Reuters.

Pachet suspect cu două fiole de sânge, livrat la Comitetul Naţional Republican din Washington Preşedintele RNC, Michael Whatley, a declarat că fiolele de sânge au fost trimise la sediul organizaţiei, ceea ce a determinat evacuarea clădirii de către poliţie.

Într-o declaraţie, el a numit acest lucru un „atac revoltător”.

RNC, organizaţia-mamă a Partidului Republican, joacă un rol important în campania fostului preşedinte Donald Trump, care îl va înfrunta pe democratul Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a calificat drept „îngrijorătoare” informaţiile despre fiolele de sânge în timpul briefingului de presă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ea a declarat că Casa Albă condamnă „orice violenţă politică, ameninţări sau intimidare”.

Iniţial, autorităţile au închis o stradă şi au îndrumat personalul şi alte persoane să evite zona, care se află în apropierea clădirii Capitoliului SUA.

Angajaţii au reintrat în birouri după eveniment, iar poliţia a părăsit locul, potrivit unui martor Reuters.

„Sursa pachetului şi conţinutul acestuia vor fi investigate în continuare”, a precizat Poliţia Capitoliului SUA într-un comunicat.

Lasă un răspuns