Meta i-a șters contul de Facebook al atacatorului lui Fico

Spread the love

Meta a șters contul atacatorului lui Robert Fico, după ce Juraj Cintula l-a împușcat săptămâna trecută de patru ori pe premierul slovac, au declarat marți compania și o agenție de stat, în timp ce guvernul continuă să verifice dacă atacatorul a avut ajutor sau a fost singur, relatează Reuters.

Viața lui Fico nu mai este în pericol și se recuperează în spital, după ce a fost lovit de patru gloanțe miercurea trecută, în prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european de peste 20 de ani.

Oficialii guvernului slovac au declarat duminică, la patru zile după atac, că o echipă cercetează dacă suspectul a acţionat ca parte a unui grup de persoane ce s-au încurajat reciproc să recurgă la un asasinat, după ce au spus că Cintula e posibil să nu fi fost un lup singuratic, cum s-a crezut la început.

Marți, Meta a declarat că a șters contul atacatorului în noaptea incidentului și a informat autoritățile slovace despre eliminarea acestuia.

Potrivit companiei, Meta rămas în contact cu autoritățile și cu forțele de ordine.

Site-urile de știri Dennik N și Aktuality au fost primele care au raportat că Meta a eliminat profilul de Facebook al atacatorului.

Consiliul de Stat pentru Servicii Media, care a fost în contact cu Facebook și alte platforme de socializare imediat după atac, a mai spus într-un comunicat că Meta l-a informat marți despre eliminarea contului.

Ministrul de Interne Matus Sutaj Estok a declarat marți seara postului de televiziune TA3 că cea mai probabilă versiune este că atacatorul avea complici, dar anchetatorii lucrau și la varianta ca acesta să fi acționat singur.

„Vă garantez că vom investiga totul”, a spus el.

Duminică el spunea că la aproximativ două ore după atac lui Cintula îi dispăruse tot istoricul de mesaje de pe Facebook, dar nu de el sau de soția lui.

Citește și:

Lasă un răspuns