Decizia importantă luată de Rafael Nadal în privința Wimbledon 2024

Spread the love

Sezonul 2024 ar putea fi ultimul din cariera lui Rafael Nadal, iar marele campion iberic a hotărât să se înscrie la Wimbledon, deși Grand Slamul londonez nu se afla pe lista priorităților sale, informează EFE.

>> VIDEO Entuziasm pe Chatrier la primul antrenament al lui Rafael Nadal pe zgura pariziană de la Roland GarrosSpaniolul a precizat de mai multe ori că principalele sale obiective în acest sezon sunt Roland Garros (turneu pe care l-a câștigat de 14 ori) și Jocurile Olimpice, competiții care au loc la Paris.

Deşi programul său este în aer şi merge la turneu în funcţie de senzaţiile pe care le are, spaniolul apare pe lista înregistrată la Wimbledon, cu opţiunea de „clasament protejat”, ceea ce îi permite să intre pe tabloul principal în 12 turnee deoarece a ratat un an de competiţie din cauza accidentării suferite la Australian Open în ianuarie 2023.

Nadal s-a întors în circuitul ATP în ianuarie anul acesta la Brisbane, unde a putut juca trei meciuri înainte de a suferi o problemă musculară care l-a îndepărtat din nou de teren până la Barcelona, unde a ajuns în turul doi.

După Conde de Godo, Nadal a jucat la Madrid, unde a atins optimile şi apoi turul doi la Roma.

Wimbledon a fost întotdeauna un loc special pentru Nadal, deoarece acolo a jucat primul său Grand Slam în 2003 şi a ajuns în cinci finale între 2006 şi 2011 (s-a impus în 2008 şi 2010).

Ultima sa apariţie la Londra a fost în 2022, când a trebuit să se retragă înainte de semifinala cu australianul Nick Kyrgios din cauza unei leziuni abdominale, scrie Agerpres.

Wimbledon 2024 va avea loc în perioada 1-14 iulie, iar campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

>> Novak Djokovic spune cine este principalul favorit la câștigarea Roland Garros 2024Wimbledon men’s entry list pic.

twitter.

com/e2x565PlVd

Lasă un răspuns