Ciclism: Vlad Dascălu, una dintre speranțele României la o medalie la JO 2024, suspendat 17 luni

Spread the love

Vlad Dascălu, sportiv prin care România spera să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost suspendat 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

Tribunalul l-a găsit pe Dascălu vinovat de încălcarea regulilor antidoping, respectiv trei nerespectări de localizare într-o perioadă de 12 luni.

În vârstă de 26 de ani, Dascălu este campion european la mountain bike în 2023 și s-a clasat pe locul 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021).

În urma deciziei UCI, Vlad Dascălu nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Hotărârea poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

„Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) anunță că Tribunalul Anti-Doping al UCI a luat o decizie împotriva rutierului român Vlad Dascalu.

Tribunalul l-a găsit pe Vlad Dascălu vinovat de încălcarea regulilor anti-doping (nerespectarea locului raportat) din cauza comiterii a trei nerespectări de localizare într-o perioadă de 12 luni.

Tribunalul i-a impus ciclistului o perioadă de suspendare de 17 luni.

În conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping și cu Regulamentul Anti-Doping al UCI, perioada de suspendare începe în ziua notificării deciziei, în acest caz 21 mai 2024, și va rămâne în vigoare până la 20 octombrie 2025.

În plus, în conformitate cu Regulamentul de procedură al Tribunalului, decizia va fi publicată pe site-ul UCI.

Decizia poate fi atacată în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

UCI nu va face alte comentarii pe această temă”, se arată pe site-ul Uniunii Cicliste Internaționale.

Echipa Trek Factory Racing a anunțat că „din cauza acestei infracțiuni, l-a suspendat pe termen nelimitat pe Vlad Dascalu din toate activitățile echipei”.

Statement regarding Vlad Dascalu: https://t.

co/xETHghAKap pic.

twitter.

com/g9WKmP3rDTFederaţia Română de Ciclism a ţinut să precizeze că nu este vorba despre un caz de doping şi că nu se poate implica în caz, în afară de susţinerea morală a lui Vlad.

„Cu regret vă informăm că Tribunalul Antidoping UCI a pronunţat o decizie de suspendare a lui Vlad Dascălu.

Ţinem să clarificăm faptul că: NU este vorba despre un caz de doping! Federaţia Română de Ciclism nu se poate implica în caz, în afară de susţinerea morală a lui Vlad.

Vom reveni cu alte detalii, pe măsură ce le vom avea”, a precizat Federaţia Română de Ciclism.

În plus, Comitetul Olimpic și Sportiv Român „reamintește tuturor sportivilor și anturajelor acestora, importanța respectării regulilor antidoping atât în timpul competițiilor, cât și în perioada de pregătire”.

Lasă un răspuns