Acuzații după suspendarea lui Vlad Dascălu: „Recomand conducerii FR Ciclism să-şi prezinte demisia de onoare”

Spread the love

Vlad Dascălu a fost suspendat 17 luni pentru abateri de la regulamentul antidoping, iar Eduard Novak (fost ministru al Sportului) a cerut demisia de onoare a conducerii Federației Române de Ciclism.

>> Ciclism: Vlad Dascălu, una dintre speranțele României la o medalie la JO 2024, suspendat 17 luniNovak, fost președinte al FR Ciclism, spune că forul este vinovat pentru situația în care se află Dascălu și afirmă că FRC nu și-a îndeplinit mai multe obiective importante.

„În calitate de fost conducător al Federației de Ciclism și Ministru al Sportului, doresc să transmit un mesaj clar către actuala conducere a federației.

Suspendarea din partea Tribunalului Antidoping din cadrul UCI a celui mai titrat ciclist de mountain bike, aflat în cursa pentru o medalie olimpică, evidențiază incompetența celor care guvernează această federație.

Toate notificările au fost trimise către FRC timp de 12 luni, însă nimeni nu a reușit să prevină această catastrofă.

Având în vedere că mai multe obiective importante ale FRC nu au fost îndeplinite, consider că acest incident reprezintă picătura care a umplut paharul.

Recomand conducerii federației să-și prezinte demisia de onoare și să ofere oportunitatea unor persoane competente, care înțeleg mai bine nevoile sportivilor și pot aduce o valoare adăugată acestei ramuri sportive din România” – Eduard Novak pe Facebook.

După anunțul făcut de Uniunea Ciclistă Internațională, Federaţia Română de Ciclism a ţinut să precizeze că nu este vorba despre un caz de doping şi că nu se poate implica în caz, în afară de susţinerea morală a lui Vlad.

În vârstă de 26 de ani, Dascălu este campion european la mountain bike în 2023 și s-a clasat pe locul 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021).

În urma deciziei UCI, Vlad Dascălu nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Hotărârea poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

Lasă un răspuns