Rusia acuză SUA după prăbușirea elicopterului în care era Raisi: Vorbim despre provocarea în mod deliberat de daune

Spread the love

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marți că sancțiunile americane au înrăutățit siguranța aviației, scrie Reuters.

Afirmația vine în contextul în care președintele iranian Ebrahim Raisi a murit duminică într-un accident de elicopter fabricat de SUA.

Presa iraniană a relatat că imaginile de la fața locului au arătat că elicopterul Bell 212 de fabricație americană cu care călătorea Raisi s-a izbit de un vârf de munte, deși nu au existat informații oficiale privind cauza accidentului.

Iranul a fost un cumpărător important de elicoptere Bell înainte de revoluția islamică din 1979, deși originea exactă a aeronavei care s-a prăbușit este clară.

Decenii de sancțiuni au făcut ca Iranului să-i fie greu să obțină piese sau să-și modernizeze aeronavele, comentează Reuters.

„Americanii neagă acest lucru, dar adevărul este că alte țări împotriva cărora Statele Unite au anunțat sancțiuni nu primesc piese de schimb pentru echipamente americane, inclusiv pentru aviație”, a declarat Lavrov despre accident.

„Vorbim despre provocarea în mod deliberat de daune cetățenilor obișnuiți care folosesc aceste vehicule, iar atunci când nu sunt furnizate piese de schimb, acest lucru este direct legat de o scădere a nivelului de siguranță”, a spus șeful diplomației ruse.

Lasă un răspuns