Premierul Republicii Moldova: Vom spori alinierea ţării la Politica Externă şi de Securitate Comună a UE

Spread the love

Vom spori alinierea ţării noastre la Politica Externă şi de Securitate Comună a UE şi vom consolida asistenţa pentru sectorul apărării prin intermediul Instrumentului European pentru Pace, a declarat Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, după semnarea unui parteneriat de securitate cu UE.

Sursa foto: Facebook/Dorin Recean Premierul anunţă că a semnat, marţi, la Bruxelles, Parteneriatul UE – Republica Moldova pentru Securitate şi Apărare, „un parteneriat care ne va ajuta să consolidăm capacităţile de apărare, să sporim securitatea cibernetică şi să contracarăm tentativele Rusiei de interferenţă în procesele noastre democratice.

Republica Moldova este prima ţară care beneficiază de un astfel de parteneriat cu Uniunea Europeană”.

Dorin Recean susţine că nu există un mecanism mai bun pentru a asigura pacea şi stabilitatea cetăţenilor Republicii Moldova decât aderarea la UE.

Vezi mai multe articole din categoria politic „Pe măsură ce ne apropiem de acest obiectiv, consolidăm rezilienţa ţării noastre în faţa provocărilor cu care ne confruntăm.

Asta înseamnă că vom spori alinierea ţării noastre la Politica Externă şi de Securitate Comună a UE, vom consolida asistenţa pentru sectorul apărării prin intermediul Instrumentului European pentru Pace şi vom contribui mai activ la pacea şi securitatea europeană”, a mai scris premierul pe Facebook.

„Moldova este prima ţară care a semnat un Parteneriat pentru Securitate şi Apărare cu UE”, a scris anterior, pe X, şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, potrivit Reuters.

„Acest parteneriat va spori capacitatea de rezistenţă a ţării.

El ne va permite să abordăm împreună provocările comune în materie de securitate, să facem angajamentul nostru mai eficient şi să explorăm noi domenii de cooperare”, a adăugat el.

Lasă un răspuns