„O minoritate încăpățânată”. Londra amenință ambasada SUA cu un proces la Curtea Internațională de Justiție pentru neplata unor taxe de circulație

Spread the love

Ambasada de la Londra a Statelor Unite ale Americii a acumulat peste 14 milioane de lire sterline în taxe de trafic neplătite, aceasta fiind cea mai mare sumă datorată de vreuna din reprezentanțele diplomatice din capitala britanică, arată cifrele oficiale, citate marți de Politico.

Un comunicat publicat de Transport for London (TfL), compania responsabilă de rețeaua de transport din oraș, a arătat că ambasada americană a acumulat datorii de 14,6 milioane de lire sterline în cei 20 de ani de când a fost introdusă taxa de decongestionare a traficului din capitală.

Taxa din Londra a fost introdusă pentru a ușura traficul din acest oraș aglomerat.

Este o cotizație zilnică care se aplică majorității vehiculelor, între orele 7.

00 și 18.

00 în zilele lucrătoare și între orele 12.

00 și 18.

00 în weekend.

TfL a precizat că, deși majoritatea ambasadelor din Londra își plătesc taxele, „o minoritate încăpățânată (.

.

.

) refuză să facă acest lucru, în ciuda demersurilor noastre pe canale diplomatice”.

„Vom continua să urmărim toate cotizațiile pentru decongestionare neplătite și notificările de penalizare aferente și facem presiuni pentru ca această problemă să fie abordată la Curtea Internațională de Justiție”, au mai transmis reprezentanții companiei londoneze.

Un purtător de cuvânt al ambasadei americane a afirmat, însă, că „în conformitate cu dreptul internațional, așa cum se reflectă în Convenția de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, poziția noastră este că taxa de decongestionare a traficului este o taxă de care misiunile diplomatice sunt scutite”.

Poziția reprezentanței diplomatice americane este contestată de organismul de transport din Londra.

„Taxa de decongestionare este o cotizație pentru un serviciu și nu o taxă.

Acest lucru înseamnă că diplomații nu sunt scutiți de plata acesteia”, susțin reprezentanții TfL.

Pe lista datornicilor, a doua este ambasada Japoniei, care are de plată peste 10 milioane de lire sterline.

Suma totală neplătită de ambasadele din Londra pentru această taxă, din 2003 până în decembrie anul trecut, se ridică la 143,5 de milioane de lire sterline.

Lasă un răspuns