LIVE Război în Ucraina – ziua 818: Alertă de raid aerian în Ucraina, șapte regiuni vizate de un atac cu drone / Zelenski cere NATO să doboare rachetele rusești

Spread the love

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că trupele Kievului mențin controlul în regiunile Donețk și Harkov, dar forțele sale au nevoie de mai multă apărare antiaeriană pentru că rușii folosesc bombe aeriene ghidate în mai multe sectoare.

Liderul ucrainean a insistat că armata sa are nevoie de mai multe avioane, rușii fiind în superioritate aeriană.

De asemenea, el a spus forțele armate ale țărilor vecine din NATO ar putea intercepta rachetele rusești care se apropie deasupra teritoriului ucrainean, iar Kievul negociază cu partenerii internaționali pentru a folosi armele lor pentru a lovi echipamentele militare rusești la graniță și în interiorul teritoriului rusesc.

09:36O rezoluție a Rusiei, prezentată în fața Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, prin care se cerea tuturor țărilor să împiedice „pentru totdeauna” amplasarea, utilizarea sau amenințarea cu instalarea oricăror arme, inclusiv cele nucleare, în spațiul cosmic, a fost respinsă luni, organismul internațional format din 15 membri fiind divizat în privința acestei măsuri, informează Reuters.

09:09Ucraina a anunțat marți dimineața că a doborât 28 din 29 de drone lansate de Rusia în timpul nopții care au vizat șapte regiunie, informează Reuters.

Cinci persoane au fost rănite în Harkov, patru locuințe, 25 de camioane și autobuze au fost avariate într-un atac cu dronă, potrivit oficialilor ucraineni.

Un atac cu rachetă a vizat infrastructura de transport și a rănit încă două persoane în oraș, a precizat guvernatorul regiunii Harkov.

Două drone doborâte în regiunea Dnipropetrovsk au afectat clădirile, fără victime raportate de guvernatorul regiunii.

Potrivit armatei ucrainene, trei drone de tip Shahed au fost doborâte peste regiunea Herson, iar alte 14 peste regiunea Odesa.

Restul dronelor au vizat regiunile Nikoalev, Cherkasy și Kirovohrad.

08:49Kremlinul a confiscat activele unor companii occidentale din Rusia prin decrete semnate de preşedintele Vladimir Putin şi ordine judecătoreşti legate de procese pentru proiecte oprite sau fonduri blocate pe fondul sancţiunilor occidentale.

Reuters a făcut o listă cu companiile afectate până acum, scrie News.

ro.

08:25Rusia a pierdut 495.

070 de soldați în Ucraina de la începutul războiului, potrivit Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultima zi, Moscova a pierdut 1.

380 de militari, relatează The Kyiv Independent.

07:41 Alertă de raid aerian în nordul, estul și centrul Ucrainei.

Primarul din Harkov, Igor Terejov, a anunțat că a auzit o explozie în oraș, relatează Ukrainska Pravda.

Primarul a adăugat că rușii au atacat infrastructura de transport a orașului.

Din primele informații, o persoană a fost rănită.

Forțele Aeriene Ucrainene au precizat că există o „amenințare de utilizare a armelor balistice din direcția est”.

–––––

Lasă un răspuns