Companiile din Taiwan se pregătesc pentru ce e mai rău. ASML şi TSMC pot dezactiva utilajele de fabricat cipuri în cazul în care China invadează insula

Spread the love

Compania olandeză ASML şi şi gigantul taiwanez de semiconductori TSMC dispun de metode pentru a dezactiva cele mai sofisticate utilaje de fabricat cipuri din lume în cazul în care China invadează Taiwanul, afirmă surse citate de Bloomberg.

Companiile din Taiwan se pregătesc pentru ce e mai rău.

ASML şi TSMC pot dezactiva utilajele de fabricat cipuri în cazul în care China invadează insula Oficiali ai administraţiei de la Washington şi-au exprimat în privat îngrijorarea atât omologilor lor olandezi, cât şi celor taiwanezi, cu privire la ce se va întâmpla în cazul în care agresiunea chineză se va transforma într-un atac asupra insulei responsabile de producerea marii majorităţi a cipurilor avansate din lume, potrivit Bloomberg.

Vezi mai multe articole din categoria externe ASML a reasigurat oficialii cu privire la capacitatea sa de a dezactiva de la distanţă utilajele.

Olanda a efectuat simulări privind o posibilă invazie pentru a evalua mai bine riscurile, conform surselor Bloomberg.

Oprirea de la distanţă se aplică liniei de utilaje cu ultraviolete extreme a companiei olandeze ASML, cunoscute în industrie sub numele de EUV, TSMC fiind cel mai mare client.

EUV-urile utilizează undele luminoase de înaltă frecvenţă pentru a imprima cei mai mici tranzistori de semiconductori existenţi, creând cipuri care au utilizări în domeniul inteligenţei artificiale, precum şi aplicaţii militare.

China afirmă că insula Taiwan este teritoriul său.

Preşedintele Xi Jinping a pledat în repetate rânduri pentru unificarea paşnică, dar a refuzat să excludă o intervenţie militară.

Oficialii americani au avertizat că administraţia de la Beijing urmăreşte să aibă capacitatea de a invada Taiwanul până în 2027, însă oficialii de la Taipei au minimalizat ameninţarea unei invazii, iar oficialii chinezi au declarat că avertismentele americane privind un termen limită sunt nefondate.

 

Lasă un răspuns