Ambasada SUA refuză să plătească o datorie de 14,6 milioane lire sterline autorităţilor din Londra

Spread the love

Sursa foto: Facebook Datoriile acumulate de toate ambasadele din capitala Marii Britanii au fost publicate de agenţia guvernamentală care administrează transportul în Londra (Transport for London TfL).

Ambasada SUA din Londra datorează 14,6 milioane de lire sterline, potrivit Sky News.

Statistica mai arată că ambasada Japoniei are de plătit 10,1 milioane de lire sterline, a doua cea mai mare datorie, fiind urmată de India cu 8,6 milioane de lire sterline.

Vezi mai multe articole din categoria externe Cea mai mică datorie este a Ambasadei Republicii Togo care are de plată 40 de lire sterline.

În total, ambasadele au de plată 143,5 milioane de lire sterline, datorie acumulată din 2003, atunci când a fost introdusă taxa pentru maşinile care trec prin centrul oraşului.

TfL susţine că majoritatea ambasadelor plătesc sumele imputate, dar unele precum SUA şi Japonia refuză, în ciuda contactelor avute prin canale diplomatice.

TfL mai spune că disputa ar putea ajunge la Curtea Internaţională de Justiţie.

Ambasadele care refuză să plătească susţin că misiunile diplomatice sunt scutite de taxe, în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961 În replică, britanicii spun că nu este vorba despre o taxă ci de plata unui serviciu.

„Noi şi guvernul Regatului Unit suntem clari că este vorba despre o plată pentru un serviciu şi nu o taxă.

Asta înseamnă că diplomaţii nu sunt scutiţi de plată”, a precizat TfL.

Schema implică o plată zilnică de 15 lire sterline pentru conducerea într-o zonă din centrul Londrei între orele 7:00 şi 18:00 în zilele lucrătoare şi între prânz şi 18:00 în weekend şi de sărbătorile legale.

Există reduceri şi scutiri pentru unele persoane şi vehicule, cum ar fi rezidenţii, taxiurile şi maşinile complet electrice.

Lasă un răspuns