Aeroporturile din Dubai ar putea avea un trafic record în 2024 de peste 90 de milioane de călători

Spread the love

Aeroporturile din Dubai ar putea avea un trafic record în 2024 de peste 90 de milioane de călători Aeroportul Internaţional Dubai a înregistrat anul acesta cel mai aglomerat trimestru din istorie, având peste 23 de milioane de pasageri, potrivit CNBC.

Creşterea este de 8,4% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a transmis compania Dubai Airports prin intermediul unui comunicat.

Dubai Airports este proprietarul Aeroportului Internaţional Dubai (DXB) şi al Aeroportului Internaţional Al Maktoum (DWC).

Şeful Dubai Airports este optimist şi se aşteaptă ca traficul de pasageri să bată un record în acest an şi să depăşească 100 de milioane până în 2027.

Până la finalul anului 2024, s-ar putea ajunge la 91 de milioane de pasageri.

Vezi mai multe articole din categoria externe În aprilie, guvernul Dubaiului a aprobat un plan de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri pe Aeroportul Internaţional Al Maktoum.

Acest lucru îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai în ceea ce priveşte dimensiunea, dar şi cel mai mare din lume.

Lasă un răspuns