VIDEO Nicușor Dan, bilanț înainte de alegerile locale: Avem în mod evident o îmbunătățire pe termoficare și transportul public

Spread the love

Primarul general, Nicușor Dan, și-a prezentat luni bilanțul la 3 ani și jumătate de mandat.

Cele mai importante realizări enumerate de edil, înainte de alegerile locale sunt „o îmbunătățire evidentă a transportului public și a serviciului de termoficare”, aglomerația în trafic nu a crescut, iar Primăria a fost redresată financiar.

Alte două realizări enumerate de edil sunt oprirea dezvoltării urbanistice haotice și demararea proiectelor de modernizare a 50 de km de linie de tramvai și semaforizarea inteligentă.

„În opinia mea, am răspuns la câteva preocupări importante ale bucureștenilor, în mod evident avem o îmbunătățire pe termoficare, pe transportul public, avem o stagnare pe trafic, dar e un lucru bun că nu am regresat și erau toate perspectivele să o facem, fiindcă aveam PUZ-urile de Sector care densificau orașul.

Avem deschise acele mari proiecte care să rezolve din problema traficului, cum este proiectul pentru modernizarea celor 50 de km linie de tramvai, semaforizarea inteligentă, am deblocat PUG-ul, o să avem prima variantă în această vară”, a declarat Nicușor Dan în cadrul conferinței de presă susținute luni.

La realizări, primarul a mai enumerat oprirea haosului urbanistic și redresarea financiară a Primăriei Capitalei.

„Într-o oarecare măsură, ce a ținut de noi, am oprit acea dezvoltare urbană speculativă și nu în ultimul rând am stabilizat financiar o primărie care era în faliment și i-am dat o credibilitate în fața firmelor cu care lucrăm și a instituțiilor financiare.

Dacă noi, aici, în spațiul românesc spunem lucruri unul despre altul, recunoasterea vine de la instituțiile financiare internaționale care au dat PMB un rating cu 4 puncte peste cel al României”, a declarat Nicușor Dan.

Principalele declarații din bilanț:

Lasă un răspuns