Un candidat PSD la o primărie din Vaslui, reținut după ce a încercat să mituiască doi polițiști

Spread the love

Maricel Gîfu, fost primar al comunei vasluiene Pogana până în 2020 și actual candidat din partea PSD pentru aceeași funcție, a fost reținut duminică, pentru dare de mită.

Bărbatul a fost prins în flagrant de polițiști, duminică după-amiază, în timp ce încerca să mituiască doi polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vaslui, aflați în control la magazinul familiei lui.

„În jurul orei 11.

40, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, județul Vaslui, administrată de soția celui în cauză, iar pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite polițiștilor suma de 2.

000 de lei”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Pentru a-i convinge pe polițiști să închidă ochii în fața neregulilor găsite și să nu suspende activitatea magazinului, fostul primar a majorat cuantumul mitei la 3.

000 de lei.

Polițiștii aflați în control și-au anunțat colegii de la Direcția Generală Anticorupție, care au organizat prinderea în flagrant.

Maricel Gîfu candidează pentru funcția de primar al comunei Pogana din partea PSD, funcție pe care a mai ocupat-o în mandatul 2016-2020.

Conducerea județeană a partidului a decis să îl repună pe liste după ce la începutul anului 2020 a fost demis din funcție după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Atunci, Gîfu a primit interdicția de a mai candida timp de trei ani.

Maricel Gîfu a ajuns în atenţia opiniei publice în toamna anului 2018, când a organizat nunta fiicei sale în curtea şcolii din sat, dărmând gardul pentru a monta un cort uriaş şi folosind sălile de clasă pe post de bucătărie.

Gîfu însă a fost declarat incompatibil, după a ocupat funcţia de primar concomitent cu cea de membru în consiliul de administrație al şcolii.

În plus, a avut contract ca agent de asigurări la o societate de profil în timp ce ocupa funcția de primar.

Lasă un răspuns