Există, în Statele Unite, un loc unde 17.
000 de oameni, aproape populația Blajului, lucrează zi de zi într-un complex de hale unde nu intri decât cu o aprobare extrem de greu de obținut.
Aici se produce echipament militar atât de scump, încât media unui aparat de aici, contractat de România, cu motoare și alte elemente complexe de schimb, va ajunge la prețul stadionului Național din București, adică peste 200 de milioane de euro.
Și, totuși, oamenii se plimbă pe bicicletă înăuntru, unii poartă pantaloni scurți, dar nu au voie să păstreze în buzunare sau cu ei niciun obiect mic.
Am fost în „orașul de sub cupolă” și vă relatăm care sunt regulile și cum arată munca angajaților în acest loc.
HotNews.
ro a publicat în urmă cu câteva zile un amplu reportaj și videoreportaj din fabrica de avioane de vânătoare F-35 din SUA.
Și asta pentru că România va achiziționa astfel de avioane într-un acord care va reprezenta cel mai scump contract de achiziție militară din istoria țării noastre.
Compania care deține fabrica de la Fort Worth este Lockheed Martin, un colos care în ultimii 40 de ani lucrează în domeniul militar.
Lockheed Martin a fost în mijlocul mai multor controverse, din cauza programelor costisitoare.
F-35 însuși este descris de către piloții militari americani intervievați de HotNews.
ro drept cel mai performant avion de luptă care a zburat vreodată pe cerul lumii, dar există și specialiști care ridică semne de întrebare, în primul rând din cauza costurilor.
Cum arată și ce poate vedea un vizitator în această fabrică de mărimea unui oraș, care sunt detaliile nesecrete și ce e strict secret în procesul de fabricație, cum arată senzația unui om obișnuit când se așează la bordul unui demonstrator, într-o misiune de luptă, puteți afla din dialogul de astăzi, purtat de jurnaliștii Ovidiu Popica și Victor Cozmei, cel care a fost la fața locului ”în orașul de sub cupolă” de la Fort Worth.
VEZI ȘI: PRECIZARE: Costurile deplasării în fabrica Lockheed Martin din Texas au fost suportate din fondurile redacției HotNews.
ro.