Proiect. Pizza, chipsurile şi sucurile ar putea deveni ilegale în apropierea școlilor.

Spread the love

  Un proiect de ordin propus de Ministerul Sănătății și publicat în dezbatere publică vizează implementarea unor noi reguli în școlile și zonele adiacente acestora pentru a proteja sănătatea copiilor și adolescenților.

 Acest proiect vizează interzicea vânzării către minori a cafelei și băuturilor energizante, precum și a alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, printre care se regăsesc și prăjiturile, produsele de patiserie, chipsurile, biscuiții, sucurile, cartofii prăjiți, pizza și hamburgerii pe o rază de 500 de metri pe străzile de acces către grădiniţe, şcoli, licee, after-school-uri, şcoli profesionale, palate ale copiilor și cluburile sportive şcolare.

Conform legislației în vigoare, pe lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor, se regăsesc alimentele cu conţinut mare de: zaharuri (prăjituri, bomboane, acadele etc.

), grăsimi (hamburger, pizza, produse de tip patiserie, brânză topită, maioneze, margarină, mezeluri grase, cartofi prăjiţi și alte alimente preparate prin prăjire), sare (chipsuri, biscuiți, covrigei, sticksuri, snacksuri, alune și semințe sărate), precum și alimente vrac, sendvişuri neambalate și „orice tip de băuturi răcoritoare, cu excepţia apei potabile îmbuteliate sau a apei minerale îmbuteliate”.

 Practic, nici sucurile naturale nu vor mai putea fi vândute minorilor în apropierea școlilor.

Mai mult, toate alimentele și băuturile de mai sus nu vor mai putea fi comercializate pentru minori nici în proximitatea altor spații în care se desfășoară activități educative și recreative pentru copii.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns