Preşedintele Israelului, despre cererea procurorilor Curţii penale Internaţionale: Scandaloasă, nu poate fi acceptată

Spread the love

Preşedintele Israelului Isaac Herzog susţine că cererea procurorilor Curţii penale Internaţionale privind emiterea unor mandate de arestare pe numele mai multo persoane, printre care premierul Benjamin Netanyahu, este scandaloasă, potrivit Reuters.

Preşedintele Israelului Isaac Herzog.

Sursa foto: Mediafax Foto „Orice încercare de a face o paralelă între aceşti terorişti atroce şi un guvern ales în mod democratic al Israelului – care lucrează pentru a-şi îndeplini datoria de a-şi apăra şi proteja cetăţenii în întregime în conformitate cu principiile dreptului internaţional – este scandaloasă şi nu poate fi acceptată de nimeni”, a spus preşedintele Isaac Herzog într-o declaraţie.

Şi Hamas a cerut anularea cererilor de mandate de arestare împotriva liderilor săi.

Vezi mai multe articole din categoria externe Într-o declaraţie mai amplă, grupul afirmă că cererea de mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant vine „cu şapte luni întârziere”.

Hamas cere procurorului general să emită ordine de arestare şi detenţie împotriva tuturor criminalilor de război, inclusiv a liderilor ocupaţiei, a ofiţerilor şi soldaţilor care au fost implicaţi în crimele împotriva poporului Palestinian, scrie BBC.

De asemenea, Hamas cere anularea tuturor mandatelor de arestare emise împotriva liderilor rezistenţei palestiniene.

Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, şi pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzaţi de crime de război şi crime împotriva umanităţii pentru atacurile din 7 octombrie asupra Israelului şi războiul care a urmat în Gaza, a declarat luni, pentru CNN, Christiane Amanpour, procurorul Curţii, Karim Khan.

Khan a mai declarat că echipa de urmărire penală a CPI solicită, de asemenea, mandate de arestare pentru ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, precum şi pentru alţi doi lideri de top ai Hamas – Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, liderul Brigăzilor Al Qassem, mai cunoscut sub numele de Mohammed Deif, şi Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas.

Lasă un răspuns