Patru cetăţeni români, aflaţi în Noua Caledonie, în atenţia MAE. Teritoriul este devastat de revolte şi violenţe

Spread the love

Patru cetăţeni români, aflaţi în Noua Caledonie, în atenţia MAE.

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto „În continuarea informaţiilor transmise în contextul protestelor ample din Noua Caledonie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, la acest moment, are în atenţie situaţia unui număr total de patru cetăţeni români, care s-au adresat Ambasadei României la Canberra şi Consulatului General al României la Paris pentru a-şi semnala prezenţa în teritoriul francez de peste mări”, a transmis, luni, MAE.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Paris, din a căror circumscripţie consulară face parte Noua Caledonie, menţin în permanenţă legătura cu cei patru cetăţeni români şi întreprind în continuare demersurile necesare în vederea acordării de asistenţă şi protecţie consulară, inclusiv prin solicitarea de sprijin autorităţilor franceze.

Vezi mai multe articole din categoria social Românii au menţionat că au o stare bună de sănătate şi se află în continuare în locaţiile comunicate la momentul semnalării prezenţei în Noua Caledonie.

MAE precizează că reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri şi pe lângă Înaltul Comisariat al Republicii din Noua Caledonie, pentru obţinerea unor informaţii suplimentare de actualitate, reprezentanţii din Noua Caledonie menţionând că situaţia de pe plan local se ameliorează, însă procedura restabilirii ordinii este de durată.

Totodată, Consulatul General al României la Paris a semnalat Înaltului Comisariat al Republicii din Noua Caledonie prezenţa celor patru cetăţeni români pe spaţiu şi a datelor acestora de contact.

MAE menţionează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +33680713729.

MAE a emis o atenţionare de călătorie în contextul decretării, de către preşedintele Republicii Franceze, a stării de urgenţă în teritoriul francez de peste mări, pentru a face faţă încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în prezent în acest spaţiu.

Lasă un răspuns