„Nu am fost noi”. Israelul anunță, sub anonimat, că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian

Spread the love

Oficialii israelieni au asigurat că nu au avut nicio legătură cu prăbușirea elicopterului în care se aflau Ebrahim Raisi, ministrul de Externe și alți oficiali iranieni, scrie Reuters.

Israelul nu a fost implicat în moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi, mai exact în accidentul de elicopter în care au murit el și mai mulți membri ai anturajului său, a declarat luni un oficial israelian pentru Reuters.

„Nu am fost noi”, a spus oficialul, care a solicitat anonimatul.

Israelul este suspectat că ar fi fost implicat în trecut în numeroase atacuri care au vizat înalți oficiali militari iranieni și oameni de știință din domeniul nuclear.

Nu există însă nicio dovadă că Israelul a fost implicat de data aceasta în prăbușirea elicopterului lui Raisi, scrie și Associated Press.

Oficialii israelieni nu au comentat incidentul.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit duminică într-un accident de elicopter în zona muntoasă din apropierea graniței cu Azerbaidjanul, au anunțat luni oficialii de la Teheran și presa de stat.

Epava carbonizată a elicopterului care s-a prăbușit duminică, în care se aflau Raisi și ministrul de externe Hossein Amirabdollahian, a fost găsită luni dimineața devreme, după o căutare complicată, în condiții de viscol.

Raisi, un cleric conservator radical, era considerat un posibil succesor al Ayatollahului Ali Khamenei.

Moartea lui Raisi a venit într-un moment extrem de tensionat al relațiilor Iranului cu Israelul.

Cele două țări au fost la un pas de un conflict în aprilie, când Teheranul a lansat spre Israel un baraj de drone și rachete, după atacul israelian asupra consulatului iranian din Damasc.

Un rol important în relația conflictuală cu Israelul îl joacă sprijinul acordat de Iran milițiilor din Liban, Siria și Irak, dispuse să lupte împotriva Israelului, inclusiv Hamas și Hezbollah.

Lasă un răspuns