Noi detalii despre nava scufundată în Marea Neagră. Operațiunea de căutare a celor trei marinari dispăruți a fost sistată

Spread the love

Nava sub pavilion Tanzania care s-a scufundat în Marea Neagră s-a ciocnit anterior cu una sub pavilion Comore care se află acum în portul Varna din Bulgaria, au transmis reprezentanții Parchetului Curții de Apel Constanța pentru News.

ro.

„Nava care nu s-a scufundat este în portul bulgăresc Varna şi se fac cercetări atât de către noi, dar şi de autorităţile din Bulgaria, pentru a stabili exact cum s-a întâmplat coliziunea”, au precizat reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Nava s-a scufundat sâmbătă la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi.

Căutările pentru cei trei au fost sistate luni, a anunțat Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.

00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo.

„A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti”, au anunţat reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni, iar opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii Centrului Maritim de Coordonare.

Cei trei membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană, au fost căutați timp de două zile înainte ca operațiunea să fie oprită de Centrul Maritim de Coordonare.

Lasă un răspuns