„Măcelarul din Teheran a murit! Bucurați-vă!”. O faimoasă activistă iraniană exultă după moartea lui Ebrahim Raisi

Spread the love

Masih Alinejad, activista iraniană în exil care militează pentru drepturile femeilor, a salutat moartea președintelui iranian, spunând că acesta este parte a unui regim nedemocratic, vinovat pentru reprimarea protestelor din ultimii ani.

„Ebrahim Raisi, președintele Republicii Islamice Iran, cunoscut de noi, iranienii, drept Măcelarul din Teheran, a murit! A fost ucis într-un accident de elicopter”, a scris pe X activista Masih Alinejad.

„De ce ar trebui să-mi ascund sentimentele în timp ce mulți tineri iranieni, în special femei care au fost rănite în timpul revoltelor, distribuie clipuri în care dansează de bucurie la moartea sa? Regimul său a trimis ucigași la New York pentru a mă asasina, dar eu sunt în viață și scriu despre moartea sa”, a adăugat Alinejad.

„Noi, iranienii, vom lupta pentru libertatea, democrația și demnitatea noastră până în ziua în care vom scăpa de @khamenei_ir și de dictatura sa religioasă”, a mai spus activista, cu referire la Ayatollahul Ali Khamenei.

Într-un alt mesaj, ea i-a îndemnat pe iranieni să sărbătorească moartea lui Raisi.

„Dragă popor al Iranului, bucură-te pentru moartea lui Ebrahim Risi și a ucigașilor națiunii.

Este dreptul tău.

Sunt fericit de fericirea voastră”, a scris ea.

„Ebrahim Raisi și Amir Abdullahian au fost uciși într-un accident de elicopter, iar voi nu-i plângeți niciodată pe acești criminali.

Raesi care a fost unul dintre principalii autori ai crimelor din anii șaizeci și membru al comisiei morții, Abdullahian, care era ambasador și ministru de externe al Republicii Islamice atunci când sângele a mii de tineri din mișcarea pentru libertatea vieții femeilor a curs pe străzile Iranului după asasinarea lui Zina Mehsa Amini”, a adăugat activista.

„În cele din urmă, principala fericire este rezervată pentru zilele în care guvernul călăilor o să cadă și îi vom vedea pe autorii acestor crime la tribunal, dar în curând vom putea fi cu siguranță fericiți pentru căderea simbolică a călăilor”, a mai spus Alinejad.

Masih Alinejad este de multă vreme în conflict cu autoritățile din Iran pentru opiniile sale politice și a fost nevoită să părăsească țara după alegerile prezidențiale disputate din 2009 și protestele violente care au urmat.

Ebrahim Raisi, the President of the Islamic Republic of Iran, known to us Iranians as the Butcher of Tehran, is dead!He has been killed in a helicopter crash.

Why should I hide my feelings while many young Iranians, especially women who have been wounded during uprisings, are… pic.

twitter.

com/aRSyimohGmPremiată de ONU, activista a lansat mai multe campanii pentru apărarea drepturilor femeilor din Iran, prin care încearcă să determine renunțarea la vălul obligatoriu.

Este o formă de contestare a unuia dintre stâlpii de bază ai Republicii Islamice, a spus ea.

Ebrahim Raisi a fost considerat un ultraconservator şi un susţinător declarat al legii şi ordinii în viziunea conservatoare religioasă iraniană.

După Revoluția Islamică, femeile și-au pierdut multe drepturi, iar zeci de mii de prizonieri politici au fost executați, mulți dintre ei în timp ce Raisi lucra în sistemul judiciar al țării.

Înainte de a deveni președinte, el a ocupat funcția de procuror general al Teheranului între 1989 și 1994, când și-a câștigat porecla de „Măcelarul din Teheran”.

El a participat la o așa-numită „comisie a morții”, care a ordonat execuția a mii de prizonieri politici în 1988.

Lasă un răspuns