Lista celor nouă persoane care și-au pierdut viața după prăbușirea elicopterului în care se afla președintele din Iran

Spread the love

Patru oficiali, printre care președintele și ministrul de externe din Iran, șeful echipei de securitate al președintelui, un militar și trei membri ai echipajului și-au pierdut viața după ce un elicopter s-a prăbușit duminică în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est, potrivit agenției semi-oficiale iraniene Tasnim, citată de The Guardian.

„Președintele iranian Ebrahim Raisi a fost martirizat în accidentul de elicopter din regiunea Varzaqan din provincia Azerbaidjanul de Est”, a anunțat agenția de stat iraniană Tasnim care prezintă lista tuturor persoanelor aflate la bordul elicopterului.

Pe lângă președinte, și-au mai pierdut viața ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul provinciei Azerbaidjan de Est din Iran, Malek Rahmati și ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul liderului Revoluției Islamice în provincia Azerbaidjan de Est.

De asemenea, la bord se mai aflat generalul Seyed Mehdi Mousavi, un membru al Corpului Ansar al-Mahdi, o brigada din cadrul Gărzilor Revoluționare Islamice, pilotul, copilotul și un tehnician.

Iranian President Ebrahim Raisi Martyred in Helicopter Crash #Iranian President Ebrahim #Raisi martyred in a helicopter crash in the Varzaqan region of East Azerbaijan province.

Raisi was accompanied by Ayatollah Mohammad Ali Al-Hashem, the Friday Imam of Tabriz, Foreign… pic.

twitter.

com/IabakmhnlmDecesul lui Raisi – văzut drept potenţial succesor al liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei – a fost confirmat luni dimineață de oficialii iranieni.

În accident au murit toate cele nouă persoane aflate la bordul elicopterului.

Agenția de stat Mehr și vicepreședintele iranian Mohsen Mansouri au confirmat decesul tuturor pasagerilor aflați la bordul elicopterului, după o noapte de căutări.

Aparatul de zbor făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere ce transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul ţării.

Două dintre elicoptere au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz

Lasă un răspuns