FOTO VIDEO Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului lui Ebrahim Raisi. Aeronava s-a izbit de un vârf de munte

Spread the love

Echipele de salvare au ajuns luni dimineață devreme la locul prăbușirii elicopterului care îl tranporta pe liderul iranian, numai pentru a descoperi că acesta și toți ceilalți pasageri sunt morți, scrie Reuters.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit duminică într-un accident de elicopter în zona muntoasă din apropierea graniței cu Azerbaidjanul, au anunțat luni oficialii de la Teheran și presa de stat.

Epava carbonizată a elicopterului care s-a prăbușit duminică, în care se aflau Raisi și ministrul de externe Hossein Amirabdollahian, a fost găsită luni dimineața devreme, după o căutare complicată, în condiții de viscol.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au fost uciși în accident”, a declarat pentru Reuters un oficial iranian de rang înalt.

Epava elicopterului președintelui iranian.

FOTO: Iranian Red Crescent Society / AFP / ProfimediaMoartea lui Ebrahim Raisi a fost confirmată ulterior într-o declarație pe rețelele sociale de către vicepreședintele Mohsen Mansouri și la televiziunea de stat.

Echipele de salvare, la locul tragediei FOTO: Anadolu / AFP / ProfimediaTeleviziunea de stat a anunțat că imaginile de la fața locului arată că elicopterul s-a izbit de un vârf de munte, deși nu a existat niciun cuvânt oficial cu privire la cauza prăbușirii.

The President of Iran Ebrahim Raisi as well as Foreign Minister Hossein Amirabdollahian were involved in a “Significant Helicopter Crash” earlier today while Traveling back from a Diplomatic Meeting in Azerbaijan.

The Crash is believed to have occurred in a Heavily Forested Area… pic.

twitter.

com/mrFfBMSVXlAgenția de știri de stat IRNA a declarat că Raisi zbura cu un elicopter Bell 212 fabricat în SUA.

Echipele de salvare au luptat toată noaptea împotriva viscolului și a terenului dificil pentru a ajunge la epavă în primele ore ale zilei de luni.

„Odată cu descoperirea locului prăbușirii, nu au fost detectate semne de viață printre pasagerii elicopterului”, a declarat șeful Semilunii Roșii din Iran, Pirhossein Kolivand, la televiziunea de stat.

BREAKING: Iranian President Ebrahim Raisi was killed in yesterday’s helicopter crash- IRINN Telegram ChannelReports say that the helicopter hit the mountain before crashing as a result of severe weather conditions and fog.

.

pic.

twitter.

com/X07rCWTXRzAnterior, televiziunea națională a întrerupt toate programele obișnuite pentru a difuza rugăciunile organizate pentru Raisi în întreaga țară.

Lasă un răspuns