FOTO VIDEO Elicopterul lui Ebrahim Raisi s-a izbit de un vârf de munte. Primele imagini de la fața locului

Spread the love

Echipele de salvare au ajuns luni dimineață devreme la locul prăbușirii elicopterului care îl transporta pe liderul iranian, numai pentru a descoperi că acesta și toți ceilalți pasageri sunt morți, scrie Reuters.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit duminică într-un accident de elicopter în zona muntoasă din apropierea graniței cu Azerbaidjanul, au anunțat luni oficialii de la Teheran și presa de stat.

Epava carbonizată a elicopterului care s-a prăbușit duminică, în care se aflau Raisi și ministrul de externe Hossein Amirabdollahian, a fost găsită luni dimineața devreme, după o căutare complicată, în condiții de viscol.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au fost uciși în accident”, a declarat pentru Reuters un oficial iranian de rang înalt.

Raisi, un cleric conservator radical, era considerat un posibil succesor al Ayatollahului Ali Khamenei.

Epava elicopterului președintelui iranian.

FOTO: Iranian Red Crescent Society / AFP / ProfimediaMoartea lui Ebrahim Raisi a fost confirmată ulterior într-o declarație pe rețelele sociale de către vicepreședintele Mohsen Mansouri și la televiziunea de stat.

Imagine surprinsă de o dronă la locul tragediei.

FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / ProfimediaEchipele de salvare, la locul tragediei FOTO: Anadolu / AFP / ProfimediaTeleviziunea de stat a anunțat că imaginile de la fața locului arată că elicopterul s-a izbit de un vârf de munte, deși nu a existat niciun cuvânt oficial cu privire la cauza prăbușirii.

The President of Iran Ebrahim Raisi as well as Foreign Minister Hossein Amirabdollahian were involved in a “Significant Helicopter Crash” earlier today while Traveling back from a Diplomatic Meeting in Azerbaijan.

The Crash is believed to have occurred in a Heavily Forested Area… pic.

twitter.

com/mrFfBMSVXlAgenția de știri de stat IRNA a declarat că Raisi zbura cu un elicopter Bell 212 fabricat în SUA.

Imagini de la locul tragediei FOTO: Handout / AFP / ProfimediaEchipele de salvare au luptat toată noaptea împotriva viscolului și a terenului dificil pentru a ajunge la epavă în primele ore ale zilei de luni.

Imagini de la locul tragediei FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia„Odată cu descoperirea locului prăbușirii, nu au fost detectate semne de viață printre pasagerii elicopterului”, a declarat șeful Semilunii Roșii din Iran, Pirhossein Kolivand, la televiziunea de stat.

BREAKING: Iranian President Ebrahim Raisi was killed in yesterday’s helicopter crash- IRINN Telegram ChannelReports say that the helicopter hit the mountain before crashing as a result of severe weather conditions and fog.

.

pic.

twitter.

com/X07rCWTXRzAnterior, televiziunea națională a întrerupt toate programele obișnuite pentru a difuza rugăciunile organizate pentru Raisi în întreaga țară.

Lasă un răspuns